Πανελλαδικές εξετάσεις: Δε θα μετρά τελικά ο βαθμός του απολυτηρίου

Νέες αλλαγές από το υπουργείο Παιδείας

Μαθητές που εξετάζονται στις πανελλήνιες

Νέα ανατροπή φέρνει το υπουργείο Παιδείας στο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τελικά δε θα μετράει το απολυτήριο του Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το νέο σύστημα εξετάσεων που προετοιμάζεται τα τελευταία δύο χρόνια, τελικά θα έχει πολλές ομοιότητες με το υπάρχον. 

Έτσι, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο βαθμός του απολυτηρίου δε θα προσμετράται τελικά κατά 10% στις συνολικές μονάδες των υποψηφίων για την εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, κυρίως από εκπαιδευτικούς. 

Οι τελευταίοι θεωρούσαν ότι το ενδεχόμενο αυτό θα αύξανε την πίεση από τις οικογένειες για μεγαλύτερους βαθμούς και θα επηρέαζε αρνητικά τόσο τους μαθητές, όσο και τους καθηγητές. 

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγωγή χωρίς εξετάσεις θα αφορά κυρίως τις σχολές χαμηλής ζήτησης, για τις οποίες ο βαθμός εισαγωγής είναι κάτω από τα 9.000 μόρια. 

Οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα, όπως και τώρα, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν και σε ένα πέμπτο μάθημα, ώστε να μπορούν να εισαχθούν σε τμήματα που βρίσκονται σε άλλο πεδίο από αυτό που έχουν επιλέξει. 

Εξεταζόμενα μαθήματα παραμένουν τα μαθηματικά, τα αρχαία Ελληνικά, η ιστορία, η φυσική, η χημεία, η βιολογία, τα μαθηματικά, οι αρχές οικονομικής θεωρίας και η πληροφορική. Τα λατινικά όμως θα αντικατασταθούν από την κοινωνιολογία, ενώ η λογοτεχνία θα εξετάζεται μαζί με τα νέα ελληνικά, σε άγνωστο όμως κείμενο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top