Δραματική κατάληξη στην Κρήτη: Πνίγηκαν και οι τέσσερις αγνοούμενοι

Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι εφιάλτες των συγγενών τους

Εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο επέβαινε η τετραμελής οικογένεια, η οποία αγνοείτο από το βράδυ του Σαββάτου, όταν το ΙΧ παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου. Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι και οι τέσσερις αγνοούμενοι είναι νεκροί.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε μέσα στις λάσπες, στην κοίτη του ποταμού, σε βάθος τριών μέτρων, 1 χλμ. από το σημείο όπου έγινε η κλήση στην αστυνομία τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Δύτες βούτηξαν μέσα στον Γεροπόταμο και εντόπισαν νεκρούς και τους τέσσερις αγνοούμενους. 

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν η Ρ. Τ. ο σύζυγός της Κ. Γ. η αδελφή της Μ. Τ. και η μητέρα της Μ. Χ.

Με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες στην περιοχή του Γεροπόταμου τελικά το αυτοκίνητο βρέθηκε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι. 

«Ακόμα ελπίζουμε», δήλωνε ο πατέρας του 29χρονου στους δημοσιογράφους, ενώ ανέφερε ότι το ζευγάρι είχε ένα κοριτσάκι έξι μηνών που τους το άφησαν το μεσημέρι του Σαββάτου για να πάνε στον γάμο.

Η 30χρονη που αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου στη Μεσαρά Κρήτης - φωτογραφία: Facebook

Θρίλερ στην Κρήτη:Με ελικόπτερο, drone και βάρκες ψάχνουν τους αγνοούμενους

Στις έρευνες συμμετείχαν επτά οχήματα της πυροσβεστικής με 40 πυροσβέστες, αστυνομικοί και άνδρες του Λιμενικού, όπως επίσης και εθελοντές διασώστες. 

Ο σύζυγος της 30χρονης που επέβαινε στο αυτοκίνητο - φωτογραφία: Facebook

Αυτή είναι η οικογένεια που αγνοείται στην Κρήτη- Δυσκολεύουν οι έρευνες

Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίες πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από την περιοχή, όπου εντοπίστηκε το τελευταίο στίγμα των αγνοουμένων, όπως επίσης drone της ΕΜΑΚ.

Η αδελφή της 30χρονης - φωτογραφία: Facebook

Ώρες αγωνίας στην Κρήτη: Βρέθηκε εξάρτημα του «μοιραίου» αυτοκινήτου

Η 30χρονη Ρ. Τ. είχε παντρευτεί με τον σύζυγό της πέρσι το καλοκαίρι με πολιτικό γάμο, έμενε στο Καλό Χωριό Λασιθίου και είχε αποκτήσει ένα μωρό. Η αδελφή της και η μητέρα της που επέβαιναν επίσης στο αυτοκίνητο έμεναν στις Αρχάνες Ηρακλείου. 

Στη μέση η μητέρα της 30χρονης που επίσης αγνοείται - φωτογραφία: Facebook

Το χρονικό της τραγωδίας

Το Σάββατο το βράδυ το ζευγάρι άφησε το μωρό τους, πήρε την μητέρα και την αδελφή της 30χρονης και πήγαν σε έναν γάμο συγγενικού τους προσώπου στις Μοίρες. 

Γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα το ζευγάρι μπήκε στο αυτοκίνητο για να επιστρέψει στο σπίτι του. Όμως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή φαίνεται ότι πήραν λάθος δρόμος και κατέληξαν στον Γεροπόταμο, ο οποίος είχε «φουσκώσει» από την καταρρακτώδη βροχή. 

Τα ορμητικά νερά του ποταμού άρχισαν να παρασέρνουν το αυτοκίνητο και έντρομη η 30χρονη κάλεσε την Άμεση Δράση φωνάζοντας ότι κινδυνεύουν. 

«Τρέξτε πνιγόμαστε», φέρεται να είπε η γυναίκα πριν κοπεί η σύνδεση. Λίγο αργότερα πήρε τηλέφωνο και ο σύζυγός της, φωνάζοντας ότι κινδυνεύουν και παρασύρονται από το ποτάμι. 

Οι αρχές εντόπισαν το στίγμα των κινητών τηλεφώνων, έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν τις έρευνες, όμως οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν το έργο τους. 

Την Κυριακή λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι οι πυροσβέστες βρήκαν ένα εξάρτημα αυτοκινήτου στην παραλία Τυμπακίου.

«Βρήκαμε ένα εξάρτημα αυτοκινήτου μάρκας Hyundai το οποίο θα εξεταστεί αν ανήκει στο όχημα που επέβαιναν οι τέσσερις άνθρωποι», δήλωσε ο γενικός περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κρήτης, αρχιπύραρχος, Λαγουδάκης Νίκος.

Λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκε πως το συγκεκριμένο εξάρτημα ανήκει τελικά στο «μοιραίο» αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα οι έρευνες να επικεντρώνονται πλέον στην περιοχή του Τυμπακίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top