Για μικρούς Αϊνστάιν: Ένας πολυχώρος για τους λάτρεις της φυσικής

Για να σταματήσει να είναι κολλημένα τα παιδιά στα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Μικρός Αϊνστάιν

Έχεις βαρεθεί να βλέπεις το μικρό σου αγγελούδι μπροστά από ένα κινητό, ένα τάμπλετ ή το playstation. Βλέπεις στα μάτια του τη σπίθα της μάθησης και την σπιρτάδα για εξερεύνηση νέων πραγμάτων; Ε λοιπόν βρέθηκε ο τρόπος και ο χώρος για να μπορέσει ο μικρός σας Αϊνστάιν να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στις επιστήμες και ειδικά στη φυσική. 

Το Planet Physics είναι ένα μουσείο φυσικής ιστορίας κι ένας πολυχώρος στα Βριλήσσια, όπου τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο της φυσικής μέσα από πειράματα και ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις. 

Όπως είπε στο star.gr ο υπεύθυνος επικοινωνίας του μουσείου, Γιώργος Λέκκας, η ιδέα για τη δημιουργία του μουσείου αυτού ήταν του Κ. Τριαντάφυλλου, ο οποίος έχει σπουδάσει φυσική και έγινε στα πρότυπα του μουσείου φυσικής των ΗΠΑ.

Μέσα από διαδραστικά πειράματα, μοναδικά παγκοσμίως, οι μικροί επιστήμονες μπορούν οι μικροί επιστήμονες μπορούν να μάθουν πώς δημιουργείται ένα τσουνάμι, να μαγευτούν από τον ηλεκτρομαγνητισμό, τη μηχανική, τη ρομποτική και τα μαθηματικά. 

Ο χώρος απευθύνεται σε παιδιά από τριών ετών, που μπορούν να απασχοληθούν στον ξεχωριστό παιδότοπο, και πάνω με τα πειράματα να ενθουσιάζουν τους μικρούς επισκέπτες. 

Άλλωστε όλα στη ζωή περιστρέφονται γύρω από τη φυσική, οπότε μέσα από τα πειράματα τα παιδιά μπορούν καλύτερα να κατανοήσουν τον κόσμο που ζουν. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top