Από γρίπη Η1N1 τελικά ο θάνατος της 5χρονης στην Κρήτη

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τη γρίπη- 22 μέχρι τώρα

Από γρίπη Η1N1 επήλθε τελικά ο θάνατος της πεντάχρονης στην Κρήτη. Το κοριτσάκι πέθανε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, έχοντας και πιθανή επιπλοκή από ραγδαία μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία.

Ο γιατρός της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλης Λουμπούνης, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «ενώ έχει επιβεβαιωθεί ο Η1Ν1, απομένει μέσα στις επόμενες ώρες ή αύριο, από τις εργαστηριακές εξετάσεις, να δούμε αν το κοριτσάκι είχε και τον μηνιγγιτιδόκοκκο».

Η είδηση του θανάτου της πεντάχρονης μαθήτριας σε νηπιαγωγείο του Ηρακλείου, πέρα από τη θλίψη, έχει προκαλέσει και αγωνία σε σχέση με τη γρίπη και τα περιστατικά, έχει προβληματίσει κάποιους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Από την πλευρά τους αρκετοί διευθυντές σχολείων ενημερώνουν τους γονείς, ζητώντας τους, λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης, να κρατούν στο σπίτι  για μία τουλάχιστον ημέρα απύρετα τα παιδιά που νοσούν.

Το απόγευμα, παρουσία των προϊσταμένων Εκπαίδευσης Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για εκπαιδευτικούς, αλλά και ενδιαφερόμενους γονείς, σε αίθουσα του σχολείου που φοιτούσε το άτυχο κοριτσάκι.

22 νεκροί από τη γρίπη

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τη γρίπη. Το Σαββατοκύριακο, δύο ακόμη ηλικιωμένοι κατέληξαν μετά από νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Βόλο. Όπως είπε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, τα επίσημα στοιχεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ θα τα έχουμε την Πέμπτη, όπως γίνεται κάθε εβδομάδα, ωστόσο όπως όλα δείχνουν είμαστε στους 22 νεκρούς, υπολογίζοντας και την περίπτωση της 5χρονης στην Κρήτη.

Στον Βόλο είχαμε 2 νεκρούς άνω των 70 ετών με καρδιολογικά προβλήματα. Στην εντατική του νοσοκομείου είναι επίσης δυο ακόμα άτομα με γρίπη 45 ετών. Οι υγειονομικές αρχές είναι σε συναγερμό αν και το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε ενημερώσει πως ειδικά οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να εμβολιαστούν. 

Δυστυχώς μόνο 8 στους 10 από όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι. Σε ότι αφορά στο τεστ της γρίπης, οι γιατροί είναι αυτοί που θα αποφασίσουν μετά από κλινική εξέταση αν ο ασθενής θα κάνει το τεστ για τη γρίπη, το οποίο είναι φθηνό μεν, δεν συνταγογραφείται δε. Θα πρέπει κανείς ή να πληρώσει ή να γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο αν κριθεί αναγκαίο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top