Πυροβολισμοί Κηφισιά: Καταδίωξε τους απαγωγείς μαζί με το ανήλικο παιδί του

Σεσημασμένος ο Ρομά που επιχείρησε να απαγάγει την ηλικιωμένη

Σεσημασμένος ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 36χρονος Ρομά, ο οποίος έπεσε νεκρός το βράδυ της Τετάρτης μετά από συμπλοκή με αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στην Κάτω Κηφισιά, ο οποίος απέτρεψε την απαγωγή μια ηλικιωμένης γυναίκας. 

Ο 36χρονος είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού επεισοδίου το 2009 στο Ζεφύρι, όπου διέμενε. 

Πυροβολισμοί στην Κάτω Κηφισιά - Νεκρός ένας απαγωγέας

Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός που απέτρεψε την απαγωγή

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Ρομά υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙΑΣ και το απόγευμα της Τετάρτης βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στ. Μαυροειδάκος στον ΑΝΤ1, ο αστυνομικός επέστρεφε στο σπίτι του μαζί με το πεντάχρονο παιδί του από μια δραστηριότητα, όταν είδε στην οδό Τριπόλεως, στην Κάτω Κηφισιά, δύο άνδρες να προσπαθούν να βάλουν μέσα σε ένα αυτοκίνητο μια 82χρονη γυναίκα που ήταν γειτόνισσά του. 

Η γυναίκα είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο, όταν την πλησίασαν οι δύο άγνωστοι. Όταν ο αστυνομικός είδε τι συμβαίνει προσπάθησε να τους σταματήσει, εκείνοι όμως, έχοντας μαζί τους τη γυναίκα ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να ξεφύγουν. 

Εκείνος τους καταδίωξε με το αυτοκίνητό του και προσπάθησε να τους σταματήσει κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς και κορνάροντας συνεχώς. Τελικά κατάφερε να τους σταματήσει στη διασταύρωση Κηφισού και Δρόσου. 

Ο αστυνομικός βγήκε γρήγορα από το αυτοκίνητό του, όπως και ο ένας από τους δύο δράστες. Πιάστηκαν στα χέρια και όπως ισχυρίζεται ο αστυνομικός ο 36χρονος Ρομά επιχείρησε να τραβήξει από τη ζώνη του περίστροφο. Τότε εκείνος έβγαλε το δικό του όπλο και τον πυροβόλησε, όπως φέρεται να είπε, στον αέρα για εκφοβισμό. 

Η 82χρονη βγήκε από το όχημα των απαγωγέων της και ο 36χρονος μπήκε πάλι στο αυτοκίνητο, ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει με τον συνεργό του. 

Ο αστυνομικός, ο οποίος είχε ήδη ειδοποιήσει την Άμεση Δράση μετέφερε τη γυναίκα στο σπίτι της. Στην περιοχή έφτασαν περιπολικά, όμως οι δράστες είχαν προλάβει να εξαφανιστούν. 

Περίπου 45 λεπτά όμως μετά τη συμπλοκή ένα αυτοκίνητο έφτασε στο νοσοκομείο «Υγεία» και άφησε τον 36χρονο, ο οποίος ήταν βαριά τραυματισμένος με μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, όμως ο δράστης εξέπνευσε. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top