Νέα ερευνητικά πρωτόκολλα στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Επιστημονικό συμπόσιο στο Μέγαρο Μουσικής

Οι νέες εξελίξεις και τα επιτεύγματα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, αποτελούν το κύριο αντικείμενο των εργασιών του Επιστημονικού Συμποσίου, που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής.

Το 2ο Επιστημονικό Συμπόσιο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «Νέοι Ορίζοντες στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση», διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «Institute of Life».

«Έχουμε καινοτόμες μεθόδους, νέους ορίζοντες που σιγά σιγά θα μπορέσουμε να τις προσφέρουμε και στους Έλληνες και παγκοσμίως σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να μείνουν έγκυοι και να κάνουν υγιή παιδιά» δήλωσε ο Πάρης Αλεξανδρίδης, διευθύνων σύμβουλος του «Ιnstitute of Life».

«Η Ελλάδα είναι πάντα μπροστά στις εξελίξεις και είναι ένα μήνυμα στους επιστήμονες οι οποίοι έφυγαν από τη χώρα μας στα χρόνια της κρίσης, ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψουν σπίτι», τόνισε ο Παναγιώτης Ψαθάς, πρόεδρος του «Institute of Life».

Στο συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνούς φήμης ξένοι εκπρόσωποι των πιο προχωρημένων και πρωτοποριακών τεχνικών στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή,  

Χαιρετισμό στην τελετή έναρξης του Συμποσίου απηύθυνε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη:

«Χαίρομαι πραγματικά που η Ελλάδα καινοτομεί και πρωτοπορεί ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην επιστήμη και τη ζωή και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, αυτό το τριήμερο, από το Συμπόσιο να σταλεί από την Αθήνα το πιο δυνατό μήνυμα ελπίδας σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας». 

«Οι νέες μέθοδοι του “Institute of Life” αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες υπογόνιμα ζευγάρια από όλο τον κόσμο» εξήγησε ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν νέα ερευνητικά πρωτόκολλα που έχουν στόχο να προσφέρουν λύσεις σε ζευγάρια που πάσχουν από υπογονιμότητα αλλά και σε ογκολογικούς ασθενείς.

«Πρόκειται να δείξουμε για ακόμα μια φορά, πως η Ελλάδα πρωτοπορεί στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής» δήλωσε ο Ιωάννης Βασιλόπουλος, ιδρυτικό μέλος του «Institute of Life».

Η πρότυπη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, «Ιnstitute of Life», επενδύει σε νέες τεχνικές και πρωτοποριακές τεχνολογίες και με τα σημαντικά αποτελέσματα, αναδεικνύει  την Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και συμβάλλει ενεργά στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

Το συνέδριο θα διαρκέσει έως αύριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top