Ύποπτοι φάκελοι στα ΤΕΙ Άρτας, Κεφαλονιάς και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Παρόμοιοι φάκελοι έχουν σταλεί σε άλλα 8 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα

Σε συναγερμό βρίσκονται αστυνομικές και πανεπιστημιακές αρχές μετά τους ύποπτους φακέλους που εστάλησαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα. Οι φάκελοι αυτοί είχαν αποστολέα από την Ινδία και είναι πανομοιότυποι με αυτόν που περιείχε ύποπτη σκόνη κι έφτασε την Tετάρτη (09.01.2019) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Μυτιλήνη.

Ύποπτος φάκελος στα ΤΕΙ Ηπείρου και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Ένας  ύποπτος φάκελος που έφτασε με ταχυδρομείο, στις 11 το πρωί στα γραφεία της διοίκησης  των  πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, με παραλήπτη τον πρύτανη  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κινητοποίησε τις διωκτικές αρχές οι οποίες ενημερώθηκαν με καθυστέρηση 4 ωρών. Ο φάκελος θα παραληφθεί από την ΕΜΑΚ και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Ο φάκελος είναι κίτρινος, ειδικός για εύθραυστα αντικείμενα, ενώ η αποστολή του έχει γίνει από την Ινδία. Για προληπτικούς λόγους οι υπάλληλοι του Τεχνολογικού Ιδρύματος θα υποβληθούν στις απαιτούμενες εξετάσεις στο Νοσοκομείο της Άρτας.   

Ένας ακόμη ύποπτος φάκελος εστάλη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Είχε σταλεί το 2ο δεκαήμερο Δεκεμβρίου. Ο πρύτανης το είχε καταστρέψει και είχε κρατήσει μόνο τα γραμματόσημα.

Φάκελοι σε ακόμη 8 Πανεπιστήμια 

Συνολικά, ύποπτοι φάκελοι έχουν σταλεί σε άλλα 7 πανεπιστήμια, καθώς, μετά τον φάκελο στη Μυτιλήνη, σήμερα εντοπίστηκαν πέντε ακόμα σε Αθήνα (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, και ΑΣΠΕΤΕ -πρώην ΣΕΛΕΤΕ- στο Ηράκλειο), Χανιά, Βόλο, Κέρκυρα, στα ΤΕΙ Άρτας, Σπάρτης, Κεφαλονιάς και Αργοστολίου, ενώ ένας ακόμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής φαίνεται πως είχε φτάσει πριν από μερικές μέρες.

Όλοι οι φάκελοι εστάλησαν από χώρες της Ανατολής και είχαν ως παραλήπτες τους πρυτάνεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. 

Στα Χανιά ο πρύτανης άνοιξε τον φάκελο και είδε οτι περιείχε χαρτιά, γι΄ αυτό και τον πέταξε, αλλά σήμερα, όταν ενημερώθηκε σχετικά με το τι έγινε στην Μυτιλήνη, ειδοποίησε τις αρχές. Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πρύτανης του ΕΜΠ παρέλαβε χτες τον φάκελο, τον άνοιξε και τον πέταξε στα σκουπίδια, καθώς ,όπως είπε, δεν είχε σκόνη και περιείχε μόνο κάποια φυλλάδια. Αυτό διαπιστώθηκε και από το ειδικό κλιμάκιο που τον παρέλαβε σήμερα.

Αναμένεται τώρα να ολοκληρωθεί ο πρώτος έλεγχος στον φάκελο που εντοπίστηκε στην ΑΣΠΕΤΕ, προκειμένου να παραληφθεί και αυτός από τις αρμόδιες αρχές. Οι φάκελοι στο Βόλο και στην Κέρκυρα (ο τελευταίος βρέθηκε στα ΕΛΤΑ) δεν έχουν ακόμα παραληφθεί.

Οι φάκελοι, που παραλαμβάνονται από πυροσβέστες, μεταφέρονται στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς περιέχουν και αν σε κάποιους υπάρχει σκόνη, όπως στη Μυτιλήνη.

Το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΑΑΔΕ) τέθηκε άμεσα  σε κατάσταση ετοιμότητας, προκειμένου να ελέγχει το περιεχόμενο των φακέλων και συγκλήθηκε η προβλεπόμενη ομάδα διαχείρισης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ενημερώθηκαν και δόθηκαν σχετικές  οδηγίες στα ΕΛΤΑ, καθώς και στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί φάκελος με αντίστοιχα ή παρόμοια χαρακτηριστικά, να μην τον ανοίγετε και να ενημερώνετε άμεσα την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Εάν έχει ανοιχτεί, να παραμείνετε στο χώρο που έχει ανοιχτεί ο φάκελος και να ενημερώσετε άμεσα την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες.     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top