Aπόφαση του πιλότου η προσγείωση του αεροσκάφους - Όλη η αλήθεια

Οι διεθνείς κανόνες ασφάλειας πτήσεων και το ραδιοβοήθημα ils

Όσα συνέβησαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης έφτασαν μέχρι τις Βρυξέλλες. 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του STAR, Θάνος Αθανασίου, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ασφάλειας πτήσεων, καμία πτήση δεν μπορεί να κατέβει αν στο ελάχιστο ύψος απόφασης, όπως ονομάζεται, ο πιλότος δε βλέπει το διάδρομο εκτός κι αν υπάρχει το σχετικό ραδιοβοήθημα ils, κατηγορίας 2 και πάνω. 

Αυτό το ραδιοβοήθημα δεν υπάρχει στον νότιο διάδρομο του αεροδρομίου "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, του 3,4 και ως εκ τούτου είναι γνωστό για πολλά χρόνια τώρα ότι εάν φυσάει βορεινός άνεμος και υπάρχει χαμηλή ορατότητα στον νότο, κανείς δεν μπορεί να κατέβει στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

Απόφαση για προσέγγιση και τελική προσγείωση σε έναν διάδρομο αεροδρομίου είναι ευθύνη αποκλειστικά του πιλότου, ο οποίος ελέγχει το αεροσκάφος. Κανενός άλλου. Ο πιλότος δεν το διαπραγματεύεται ούτε με τον πύργο ελέγχου, ούτε με την εταιρεία του, ούτε με κανέναν άλλον. Αυτό ορίζουν οι κανόνες ασφαλείας κι αν δε βλέπει στο ελάχιστο ύψος απόφασης τότε δεν έχει δικαίωμα να κατέβει, δεν έχει δικαίωμα να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών.

ΣΠΙΡΤΖΗΣ: ΘΥΣΙΑ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

Επιρρίπτει ευθύνες στην αεροπορική εταιρία ο Σπίρτζης

Σκληρή απάντηση στην αεροπορική εταιρεία έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.
«Δεν μπορεί να θυσιάζεται η στοιχειώδης ανθρώπινη συμπεριφορά και οι ανάγκες των πολιτών, στον ανταγωνισμό και την κερδοσκοπία των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους και χαμηλής κοινωνικής ευθύνης»

Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΗΣ RYANAIR

H Ryanair ζητά συγνώμη - Μετέφερε επιβάτες στη Ρουμανία αντί για τη Θεσ/κη

«Η Ryanair ζητά ειλικρινά συγγνώμη για την εκτροπή της πτήσης αυτής, η οποία ήταν εξ ολοκλήρου εκτός ελέγχου μας»

FRAPORT: OΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΝΕΦΩΣΗ

Με ανακοίνωσή της η FRAPORT εξηγεί ότι οι όποιες καθυστερήσεις, εκτροπές ή ακυρώσεις πτήσεων παρουσιάστηκαν, οφείλονται σε χαμηλή νέφωση.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top