Αναβιώνει η τραγωδία στο λούνα πάρκ: «Είχε γυρίσει η γλώσσα του Βασίλη»

Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρας και του πατριού

Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή η δίκη για τον θάνατο του 13χρονου Βασίλη, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 2014 σε λούνα παρκ στο Ελληνικό. 

Όπως είπε στην κατάθεσή της η μητέρα του, το παιχνίδι με τη φουσκωτή μπάλα στο οποίο μπήκαν ο Βασίλης και η εννιάχρονη αδελφή του ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο μπήκαν και αποδείχθηκε μοιραίο. 

Την ώρα που τα παιδιά βρίσκονταν μέσα στη φουσκωτή μπάλα φύσηξε ένας αέρας, ο οποίος δεν ήταν δυνατός, αλλά αρκετός για να σηκώσει την μπάλα, η οποία ακολούθησε μια τρελή πορεία την ώρα που μέσα σε αυτήν ήταν τα δύο έντρομα παιδιά. 

«Ο αέρας σήκωσε την μπάλα πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια προς τα δεξιά που ήταν τα άλλα παιχνίδια. Η μπάλα χτύπησε στο καρουζέλ και έπεσε κατακόρυφα κάτω. Ο Βασίλης φώναξε στην αδελφή του κρατήσου, εγώ με τον σύζυγο μου χοροπηδούσαμε να πιάσουμε το σχοινί, αλλά δεν το πιάσαμε ποτέ. Τρέξαμε, βγάλαμε πρώτα τη μικρή που ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση, αλλά είχε παλμούς. Ο Βασίλης είχε ανοιχτά τα μάτια του, η γλώσσα του είχε γυρίσει», είπε η τραγική μητέρα. 

Τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της έκαναν λόγο για ελλιπή μέτρα ασφαλείας στο συγκεκριμένο λούνα παρκ που οδήγησε στο θανατηφόρο αυτό δυστύχημα που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα. 

«Προφανώς ήθελαν να στήσουν ένα πρόχειρο παιχνίδι. Πιστεύω ότι γνώριζαν ότι αν είχαν πάρει τα μέτρα που έπρεπε να είχαν πάρει δεν θα είχε πεθάνει το παιδί. Θα μπορούσε να μην είχε γίνει τίποτα αν ο κύλινδρος ήταν αγκυροβολημένος, δεμένος μέσα στην πισίνα και είχε δίχτυ γύρω γύρω», κατέθεσε ο πατριός του 13χρονου. 

Ο ίδιος λίγο πριν γίνει το κακό φωτογράφιζε τα δύο του παιδιά που περνούσαν χαρούμενες οικογενειακές στιγμές. Η χαρά όμως σταμάτησε μόλις άκουσε τις κραυγές της συζύγου του. 

Είδε την μπάλα να παρασύρεται από τον αέρα, πήδηξε να πιάσει το σχοινί, αλλά δεν τα κατάφερε. Όταν τελικά ο αέρας σταμάτησε ήταν πολύ αργά για τον 13χρονο Βασίλη. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Το αγοράκι είχε πάει με την οικογένειά του στο συγκεκριμένο λούνα παρκ που λειτουργούσε με άδεια από τον δήμο. 

Μαζί με την αδελφή του μπήκαν σε έναν τεράστιο φουσκωτό κύλινδρο κι ενώ έπαιζαν μέσα σε μια μεγάλη πλαστική πισίνα, φύσηξε αέρας, σήκωσε τον κύλινδρο μαζί με τα δυο παιδιά και τον πέταξε σε απόσταση 30 μέτρων. 

Ο κύλινδρος έως ότου «προσγειωθεί» χτυπούσε ανεξέλεγκτα σε κάγκελα, άλλα παιχνίδια του λούνα παρκ και σε ένα τοίχο με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό των δύο παιδιών.

Αμέσως τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παίδων». Ο 13χρονος είχε διασωληνωθεί από τους διασώστες, καθώς είχε υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top