Ένταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών

Κατηγόρησαν τον Γαβρόγλου για εμπαιγμό

Ένταση  επικράτησε  έξω από το Υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το σύστημα μοριοδότησης που προωθεί η κυβέρνηση για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί αρχικά κατηγόρησαν τον κύριο Γαβρόγλου για  εμπαιγμό και για απαξιωτική αντιμετώπιση των κινητοποιήσεών τους καθώς εκείνoι ζήτησαν ραντεβού στο Υπουργείο Παιδείας ενώ εκείνος ήθελε στη Βουλή.


Ομάδα εκπαιδευτικών πήδηξε τα κάγκελα και πήγε να μπει μέσα στο Υπουργείο Παιδείας. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να μπουν μέσα όμως οι εκπαιδευτικοί τους απώθησαν. 

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται καθώς:

«Με το νέο σύστημα διορισμών οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν προϋπηρεσία πλαφόν 120 μήνες, ενώ θα παίρνουν και 120 μόρια για ακαδημαϊκά προσόντα. Θα υπάρχουν όμως και κοινωνικά κριτήρια όπως τέκνα και αναπηρία, τα οποία όμως δεν ξέρουμε σε τι ποσοστό θα προσμετρηθούν.. Οι εκπαιδευτικοί, οι αναπληρωτές κυρίως, υποστηρίζουν πως δε μπορούν να έχουν μεταπτυχιακά καθώς όλα τα χρόνια ταξίδευαν από μέρος σε μέρος για να καλύψουν τα κενά" ανέφερε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star η Χριστίνα Καλοκύρη. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top