Μαρτυρία κρατούμενου για 19χρονο: «Ούτε Θεός δεν μπορούσε να τον σώσει»

Ήταν παρών στον ξυλοδαρμό – «Πήρε το ελάχιστο που του άξιζε»

Δείτε στο video τον άγριο ξυλοδαρμό του 19χρονου

«Πήρε το ελάχιστο από αυτό που του άξιζε». Αυτά ήταν τα λόγια κρατούμενου μέσα από τις φυλακές Αυλώνα, ο οποίος ήταν «παρών» στον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού κατηγορούμενου.

«Ήμασταν 7 άτομα αλλά δεν συμμετείχαν και οι 7. Μόνο οι 3. Ήταν 2-3 Ρομά και Αλβανοί. Οι εθνικότητες μας πειράζουν; Ο ένας βιντεοσκοπούσε, ο άλλος του έδινε νερό. Τον έχουμε με φαγητό και με νερό τον άνθρωπο, να πούμε» είπε ο κρατούμενος, μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί Σου».

Video: Ο άγριος ξυλοδαρμός του 19χρονου κατηγορούμενου στις φυλακές

Ο 19χρονος Αλβανός κατηγορούμενος που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στις φυλακές Αυλώνα

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι για να φτάσουν στον 19χρονο φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας της 19χρονης Ελένης, δε χρειάστηκε να παραβιάσουν καμία πόρτα.

«Έγινε σε παράρτημα των φυλακών την ώρα του φαγητού. Εκεί κάποιοι φυλάσσονται ξεχωριστά από τους υπόλοιπους και τους συναντάμε μόνο στο σχολείο. Όταν άνοιξαν οι πόρτες για το φαγητό, μπήκαμε μέσα».

Συγκλονιστικό videο: Η στιγμή που ανασύρουν την Ελένη από τη θάλασσα

Την έριξαν στη θάλασσα, καθάρισαν το σπίτι και πήγαν ξανά στην παραλία

Αριστερά ο 21χρονος Ροδίτης και δεξιά ο 19χρονος ο οποίος ξυλοκοπήθηκε στις φυλακές

«Ούτε υπάλληλος, ούτε ο θεός μπορούσε να τον προστατέψει εκείνη την ώρα»

«Κανένας υπάλληλος, ούτε θεός δεν μπορούσε να προστατέψει αυτόν τον άνθρωπο εκείνη την ώρα. Ο υπάλληλος μπροστά σε 7 μαχαίρια δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να φυλάξει τον εαυτό του, τα παιδιά του και την οικογένειά του, γιατί κι αυτός παίρνει 800 ευρώ τον μήνα» δήλωσε μέσα από τις φυλακές ο κρατούμενος.

Αυτό που έχει προκαλέσει εντύπωση, είναι πως οι κρατούμενοι κατέγραψαν το συμβάν με smartphone που έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, κάτι που απαγορεύεται στις φυλακές: «Ρε παιδιά φυλακή είμαστε δεν είμαστε κάτω από το χώμα! Όλο σίδερα και μπετό είναι οι φυλακές, δεν μπορούμε να φτιάξουμε κάνα μαχαίρι; Αυτός ήταν για μαχαιριές» εξηγεί ο κρατούμενος που ήταν παρών στον ξυλοδαρμό του 19χρονου και παραδέχτηκε ότι επίσης κρατούσε μαχαίρι.

Το video ντοκουμέντο μέσα από τις φυλακές, προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο αποφάσισε να τον μεταφέρει σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως μετά το περιστατικό ξυλοδαρμού, στις φυλακές Αυλώνα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος, ενώ έχει δοθεί παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος. 

«Έπρεπε να κάνει στριπτίζ σε όλη την πτέρυγα»

Στόχος των εφτά κρατούμενων που επιτέθηκαν στον 19χρονο ήταν η ταπείνωση και ο εξευτελισμός του:

«Έπρεπε να κάνει παρέλαση, να κάνει στριπτίζ σε όλη την πτέρυγα με αυτό που έχει κάνει. Οι σωφρονιστικοί τον γλιτώσανε από τα χειρότερα. Αυτό που βλέπετε είναι λίγο».Τέλος, είπε πως δε φοβάται και πως αξίζει το πειθαρχικό που θα πάρει «λόγω ηθικής, σεβασμού και του νόμου των φυλακών. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο δεν το επιτρέπει η παιδεία μου. Έχω μεγαλώσει με παιδεία και ας είμαι κρατούμενος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top