Ζακ Κωστόπουλος: Στον ανακριτή οι αστυνομικοί που εμφανίζονται στα βίντεο!

Ο δικηγόρος των αστυνομικών κ. Θανάσης Πλεύρης μίλησε στο star.gr

Ζακ Κωστόπουλος: Στον ανακριτή οι αστυνομικοί που εμφανίζονται στα βίντεο!

Στον 23ο ανακριτή θα απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα οι αστυνομικοί  που εμφανίζονται στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει να περνούν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του star.gr τουλάχιστον 3 αστυνομικοί καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Οι δικαστικές αρχές εξέτασαν με προσοχή τα βίντεο και ταυτοποίησαν έναν προς έναν τους αστυνομικούς που κλήθηκαν την ημέρα του θανάτου του Ζακ στην Ομόνοια έξω από το κοσμηματοπωλείο.

Οι αστυνομικοί αρνούνται κάθε κατηγορία και έχουν σκοπό να προσλάβουν τεχνικό σύμβουλο που θα εξετάσει όλες τις ιατροδικαστικές γνωματεύσεις.

Ο δικηγόρος των αστυνομικών κ. Θανάσης Πλεύρης μίλησε στο star.gr για τη νέα εξέλιξη: «Έχουν έρθει κλήσεις για απολογία των εντολέων μου τη Δευτέρα. Θα λάβουμε τα ακριβή κατηγορητήρια και θα ζητήσουμε  προθεσμία για απολογία. Θεωρούμε ότι έχουμε πράξει είναι απόλυτα νόμιμο και περιμένουμε να λάβουμε τα στοιχεία του φακέλου».

Θανάσης Πλεύρης

Παράλληλα, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, μέσω των συνηγόρων της, κατέθεσε αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. 

Η οικογένεια επικαλείται την ιατροδικαστική έκθεση, το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου που η ίδια διόρισε, αλλά και το βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο καταγράφονται οι τελευταίες στιγμές του εκλιπόντα.

 

 

 

Της Τασούλας Παπανικολάου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top