Βγαίνει από τη φυλακή η 53χρονη καθαρίστρια

Αφέθηκε ελεύθερη με αναστολή - Τι θα γίνει από εδώ και στο εξής

Δείτε στο video τι είχε δηλώσει η κόρη της καθαρίστριας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Πράσινο φως στην αποφυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας έδωσε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση το πρωί της Τετάρτης.

Η 53χρονη γυναίκα που είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκιση επειδή κατέθεσε πλαστό απολυτήριο δημοτικού για να προσληφθεί σε δημόσιο παιδικό σταθμό, θα παραμείνει ελεύθερη έως ότου εκδικαστεί η υπόθεσή της από τον Άρειο Πάγο.

Στις φυλακές ο Υπουργός Δικαιοσύνης: Συνάντησε τη φυλακισμένη καθαρίστρια

Ο Γολγοθάς της καθαρίστριας που φυλακίστηκε για πλαστό απολυτήριο δημοτικού

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία ζήτησε να της διαβιβαστεί η επίμαχη απόφαση προκειμένου να εξεταστεί εάν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών που την εξέδωσαν.

Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση της καθαρίστριας στον Βόλο

Τσουνάμι συμπαράστασης στην καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο

Από νωρίς το πρωί, έξω από το δικαστήριο είχαν αναρτηθεί πανό συμπαράστασης υπέρ της κατηγορούμενης, ενώ μιλώντας στις κάμερες η κόρη της δήλωσε ότι η 53χρονη γυναίκα δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και πως ό,τι έκανε, το έκανε για να μεγαλώσει τα παιδιά της.

TI EXEI ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η καθαρίστρια είχε διοριστεί το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, δηλώνοντας τελειόφοιτη της ΣΤ’ Δημοτικού, ενώ είχε τελειώσει μέχρι και την Ε’ Δημοτικού.

Πρωτόδικα, καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης, ενώ σε δεύτερη βαθμό καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη.

Το Εφετείο Λάρισας την είχε καταδικάσει σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη και την κάλεσε να δώσει πίσω τα χρήματα που είχε πάρει ως μισθό για την εργασία της όλα αυτά τα χρόνια. 

«Της ζητούν να επιστρέψει τα χρήματα της δουλειά της για τα 20 χρόνια που δούλεψε. Δεν έφαγε χρήματα δουλειά προσέφερε. Ελπίζουμε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάρει μια απόφαση τέτοια προκειμένου να αναιρεθεί η ποινή της. Είναι υπόθεση όλων μας», είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM η πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Ε. Καρυδάκη και πρόσθεσε:

«Η γυναίκα αυτή από την ώρα που γεννήθηκε βασανίζεται, διότι είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας που μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο. Παντρεύτηκε 16 χρονών, έκανε δύο παιδιά και ο άνδρας της έχει 67% αναπηρία. Είναι πρωταγωνίστρια της ζωής, αγωνίστρια και όταν ήρθε η ώρα να γίνουν αυτές οι προσλήψεις το Ε’  το έκανε ΣΤ΄. Δεν είναι πλαστογράφηση αυτό, είναι παραποίηση για αυτό και έπεσε η ποινή από τα 15 χρόνια στα 10».

Η ίδια στο δικαστήριο είχε πει ότι προέβη σε αυτήν την πράξη για να συντηρήσει άμεσα την οικογένειά της που το είχε μεγάλη ανάγκη. Τέλος, ειπώθηκε πως κατά τη διάρκεια της εργατικής της θητείας στη συγκεκριμένη θέση όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και μια σχετική έκθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top