Στις φυλακές ο Υπουργός Δικαιοσύνης: Συνάντησε τη φυλακισμένη καθαρίστρια

«Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή»

Δείτε στο video το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με το χρονικό της υπόθεσης που προκάλεσε σάλο

Πρώτη δημοσίευση 23/11/2018 11:05

Τεράστιες είναι οι αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει μετά την καταδίκη μιας 53χρονης καθαρίστριας σε 10 χρόνια κάθειρξη, επειδή… παραχάραξε το απολυτήριο δημοτικού για να διοριστεί στο δημόσιο.

Η γυναίκα που εργαζόταν σε σχολείο του Βόλου, πλέον είναι έγκλειστη στις φυλακές και βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Μαχήτρια της ζωής από μικρό παιδί, προσπάθησε να κάνει όπως δηλώνει το καλύτερο για τα παιδιά της, ώστε να μην καταλήξουν κι αυτά σε ίδρυμα, όπως εκείνη όταν ήταν παιδί.

Ο Γολγοθάς της καθαρίστριας που φυλακίστηκε για πλαστό απολυτήριο δημοτικού

Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση της καθαρίστριας στον Βόλο

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος της Θεσσαλίας», η 53χρονη γυναίκα δήλωσε:

«Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ».

Η έγκλειστη γυναίκα, δηλώνει την ευγνωμοσύνη της για το κύμα συμπαράστασης που έχει εισπράξει και λέει πως ελπίζει να αποφυλακιστεί σύντομα. 

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΛΑΙΩΝΑ ΘΗΒΩΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, πραγματοποίησε επίσκεψη με ισχυρό συμβολισμό στις φυλακές Ελαιώνα-Θηβών όπου κρατείται η 53χρονη καθαρίστρια.

Ο Μιχάλης Καλογήρου, συναντήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες με την  53χρονη καθαρίστρια από το Βόλο, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις κρατούμενες που συνάντησε και συνομίλησε μαζί τους.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ 53ΧΡΟΝΗΣ

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η καταδίκη της καθαρίστριας από το Πενταμελές Εφετείο του Βόλου.

Η κ. Δημητρίου ζήτησε να της διαβιβαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου, προκειμένου να  τη μελετήσει για να κινηθούν οι διαδικασίες  της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης. Παράλληλα θα μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που την εξέδωσαν. 

Νεότερες πληροφορίες, αναφέρουν ότι στο προσδιορίστηκε Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για τις 28 Νοεμβρίου, η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της 53χρονης καθαρίστριας, η οποία είναι κρατούμενη. 

Οι συνήγοροί της κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ενώ η εισαγγελέας έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες. 

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Με ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι «ο σεβασμός στο Σύνταγμα και την εφαρμογή των Νόμων που θεσπίζονται από τη νομοθετική εξουσία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ο ανωτέρω νόμος-κατάλοιπο μιας άλλης εποχής-με έντονες κατά καιρούς επικρίσεις από θεωρητικούς και εφαρμοστές του δικαίου, απειλεί στη διακεκριμένη του μορφή, όπως στην κριθείσα περίπτωση, ποινή ισόβιας κάθειρξης και σε περίπτωση αναγνώρισης ελαφρυντικών περιστάσεων, ποινή κάθειρξης, τουλάχιστον, δέκα (10) ετών.

Οι δικαστικοί λειτουργοί, στα πλαίσια της νομιμότητας, με την καταδικαστική απόφαση εξήντλησαν τα όρια της επιείκειας και επέβαλαν την κατώτατη προβλεπόμενη ποινή.

Κατά συνέπεια, η έκφραση υπονοιών κατά των εφαρμοστών του δικαίου από οποιονδήποτε είναι πρόδηλα εσφαλμένη και δυσχεραίνει τον επιστημονικό διάλογο για νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, όταν αυτές είναι αναγκαίες».

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΗΣ 53ΧΡΟΝΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ 

Η καθαρίστρια εργαζόταν σε δημοτικό παιδικό σταθμό από το 1996. Όπως αποκαλύφθηκε είχε παραχαράξει το απολυτήριο του δημοτικού και ενώ είχε φτάσει μόνο μέχρι την Ε΄ Τάξη, το είχε αλλάξει και είχε γράψει πως είχε ολοκληρώσει και την ΣΤ΄ τάξη του δημοτικού σχολείου. 

Το Εφετείο Λάρισας την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη και την κάλεσε να δώσει πίσω τα χρήματα που είχε πάρει ως μισθό για την εργασία της όλα αυτά τα χρόνια. 

«Της ζητούν να επιστρέψει τα χρήματα της δουλειά της για τα 20 χρόνια που δούλεψε. Δεν έφαγε χρήματα δουλειά προσέφερε. Ελπίζουμε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάρει μια απόφαση τέτοια προκειμένου να αναιρεθεί η ποινή της. Είναι υπόθεση όλων μας», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM η πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Ε. Καρυδάκη και πρόσθεσε:

«Η γυναίκα αυτή από την ώρα που γεννήθηκε βασανίζεται, διότι είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας που μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο. Παντρεύτηκε 16 χρονών, έκανε δύο παιδιά και ο άνδρας της έχει 67% αναπηρία. Είναι πρωταγωνίστρια της ζωής, αγωνίστρια και όταν ήρθε η ώρα να γίνουν αυτές οι προσλήψεις το Ε’  το έκανε ΣΤ΄. Δεν είναι πλαστογράφηση αυτό, είναι παραποίηση για αυτό και έπεσε η ποινή από τα 15 χρόνια στα 10».

Η ίδια στο δικαστήριο είπε ότι προέβη σε αυτήν την πράξη για να συντηρήσει άμεσα την οικογένειά της που το είχε μεγάλη ανάγκη. Τέλος, ειπώθηκε πως κατά τη διάρκεια της εργατικής της θητείας στη συγκεκριμένη θέση όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και μια σχετική έκθεση.

Όπως είπε η πρόεδρος των εργαζομένων, έχει ήδη κατατεθεί από πληρεξούσιο δικηγόρο, αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας με την οποία καταδικάστηκε η 53χρονη γυναίκα.

Την τύχη της αποφυλάκισής της, αναμένεται να εξετάσει το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας ενδεχομένως πριν τη λήξη του έτους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top