Guardian: Κορυφαίος προορισμός η Πρέβεζα - Αποστολή STAR

Μία παρέα ανθρώπων ξεναγούν τους επισκέπτες σα να ήταν ντόπιοι

Η Πρέβεζα αναδείχθηκε από τον Guardian κορυφαίος προορισμός. Εκεί, μία παρέα ανθρώπων ξεναγούν τους επισκέπτες στην πόλη τους, όχι σαν τουρίστες αλλά σα να ήταν ντόπιοι. Τους μαθαίνουν ακόμα και να διαβάζουν Καρυωτάκη όπως θα βλέπετε στο ρεπορτάζ της Βελίκας Καραβάλτσιου για το Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Ο Κώστας Καρυωτάκης έμεινε μόλις 32 ημέρες στην Πρέβεζα, με το έργο όμως και τον δραματικό τρόπο που έδωσε τέλος στη ζωή σημάδεψε την πόλη…

Κάτω από το σπίτι του, στο Σεϊτάν Παζάρ,  συναντήσαμε την Ευρυνόμη, μέλος μια παρέας που ξεναγεί τους τουρίστες στην πόλη και τους κάνει ντόπιους! Μαθαίνοντάς τους να διαβάζουν ακόμα και Καρυωτάκη.

«Είναι μία από τις δραστηριότητες,. Βάζουμε τον επισκέπτη να συμμετέχει, διαβάζουμε Καρυωτάκη σε ελληνικά και greeklish» εξηγεί η Ευρυνόμη Ζάβρα.  

Ο Κώστας Καλέντζης ζωγραφίζει σε έναν εικονικό καμβά, στο τάμπλετ του. Στο εκθεσιακό του χώρο κυριαρχεί το πορτρέτο του Καρυωτάκη.

Γερμανοί, Ολλανδοί, Αμερικανοί και Εβραίοι που έρχονται να δουν τον τόπο όπου έζησαν οι πρόγονοί τους. Άλλωστε Πρέβεζα σημαίνει πέρασμα.

Όταν έρθει η ώρα του μεσημεριανού, οι επισκέπτες ψαρεύουν μόνοι τους τα ψάρια που θα φάνε, με τη βοήθεια του Γιάννη.  «Τρελαίνονται. Και τα καταφέρνουν. Θέλαμε να βιώσουν μαζί μας πως νιώθουμε τη συγκίνηση όταν μαζεύουμε τα δίχτυα» λέει ο ψαράς, Γιάννης Γιοβανός. 

Οι επισκέπτες περιηγούνται στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου και έχουν πολλές και παράξενες απορίες για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top