Όχι στο αίτημα Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς

Στην υπόθεση Novartis

Ραικου

Απορρίφθηκε με βούλευμα του συμβουλίου εφετών το αίτημα εξαίρεσης κατά των εισαγγελέων διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση Novartis ως προς το σκέλος που αφορά τους ελεγχόμενους γιατρούς. Το αίτημα είχε υποβάλει  ο σύζυγος της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, Λάζαρος Καρνέζης. 

Οι δικαστές με το υπ. αριθμόν 1896/2018 βούλευμά τους υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθεα.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει στην πρόταση της ότι δεν προκύπτει πως η διαρροή για το έμβασμα των 1000 ευρώ, το οποίο έλαβε ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς από την φαρμακοβιομηχανία για ομαδική μελέτη, έγινε από την διάδοχό της Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς. Και αυτό γιατί, στοιχεία της δικογραφίας είχαν στα χέρια τους τόσο μέλη του κοινοβουλίου -όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018- όσο και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος και επιστημονκό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγελείς διαφθοράς. 

Η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας την οποία έχουν υποβάλλει οι Ράικου-Καρνέζης, διαβίβασε αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί με βούλευμα του το Δικαστικό Συμβούλιο εάν πρέπει να παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εναγόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ως προς το σκέλος που αφορά τον γιατρό, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή στο ΣτΕ. 

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top