Επανέρχονται τα ενιαία δρομολόγια του Μετρό από και προς αεροδρόμιο

Έντονες αντιδράσεις μετά από την αναστολή τους

Μετρό

Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση για την αναστολή των ενιαίων δρομολογίων από Αγία Μαρίνα προς αεροδρόμιο και αντίστροφα είχαν αποτέλεσμα και έτσι μέσα τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, με επείγον έγγραφο, που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας, προς τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ, επιρρίπτοντας στην ουσία ευθύνες στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, ζητά τους λόγους για τους οποίους έγινε από την ΣΤΑΣΥ η αλλαγή στα δρομολόγια που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο.

Ο γενικός γραμματέας ρωτά επίσης αν προηγήθηκε έγκριση από τον ΟΑΣΑ και από το υπουργείο Μεταφορών και ζητά να επανέλθει άμεσα η κυκλοφορία της γραμμής στον αρχικό της σχεδιασμό.

Οι αλλαγές στη γραμμή 3 του μετρό που οδήγησαν σε αναστολή της ενιαίας διαδρομής από την Αγία Μαρίνα έως το αεροδρόμιο προκάλεσαν την αντίδραση του επιβατικού κοινού και αυτό γιατί τα δρομολόγια πραγματοποιούνται πλέον μεταξύ των σταθμών Δουκίσσης Πλακεντίας και Αεροδρόμιο αντί κατά μήκος όλης της γραμμής 3, όπως γινόταν μέχρι πρότινος. 

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο, αλλά και εκείνων που ταξίδευαν από το αεροδρόμιο. 

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να τον εξορθολογισμό των δρομολογίων του μετρό και την ορθολογικότερη χρήση των συρμών, χωρίς να μειωθεί το συγκοινωνιακό έργο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top