Στον Θεό έχει στραφεί η 19χρονη που σκότωσε το παιδί της στην Πετρούπολη

Τα πρώτα 24ωρα εκτός φυλακής

19χρονη παιδοκτόνος Πετρούπολης

Στο σπίτι της στην Πετρούπολη επέστρεψε  η 19χρονη που τον περασμένο Φεβρουάριο φέρεται να σκότωσε το νεογέννητο μωρό της και στη συνέχεια με τη βοήθεια της μητέρας της να το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών κοντά στο σπίτι της.

Η 19χρονη αποφυλακίστηκε με τρεις όρους:  Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ,να παρουσιάζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και να παρακολουθείται υποχρεωτικά από ειδικό συμβουλευτικό κέντρο γυναικών σε θέματα αναπαραγωγής και σεξουαλικότητας .

Στο πλευρό της 19χρονης βρίσκεται ο αδερφός της. Η κοπέλα παίρνει ειδική  αγωγή καθως πάσχει από κατάθλιψη ενώ καθημερινά συνομιλει με τον πνευματικό της …

Ο δικηγόρος της Σπύρος Δημητρίου δήλωσε στο star.gr:

"Η άρση της προσωρινής κράτησης της 19χρονης δεν συνιστά σε καμία περίπτωση προκαταβολή αθώωσης .Η 19χρονη βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο μέσω της ευκαιρίας που της έδωσε η δικαιοσύνη να τηρήσει τους όρους που τις έθεσε για να διασφαλιστεί η παρουσία της στο δικαστήριο ,όπου με ψυχραιμία και προσοχή στις νομικές λεπτομέρειες θα κριθεί οριστικά η ποινική της μεταχείριση".  

(ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου) 

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Η 19ΧΡΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ 

Η 19χρονη στην απολογία της είχε πει :

"Γέννησα, το έπλυνα στο νιπτήρα και εκείνο πήγε στο στήθος μου και έφαγε. Μετά από λίγη ώρα άκουσα το μωρό να βγάζει κάποιους περίεργους ήχους. Είδα πως από τη μύτη και το στόμα έτρεχε αίμα και δεν ανέπνεε. Μου είπε πως τα παλιά χρόνια βάζανε λίγο χαρτάκι μέσα στο στόμα του παιδιού για να τραβήξει το αίμα, αφού έβγαλα το χαρτί από το στόμα , πήρα ένα κομμάτι από κορδόνι που βρήκα μέσα στο μπάνιο και το έδεσα στο λαιμό του μήπως ενοχληθεί και αντιδράσει. Μετά φώναξα τη μαμά μου να μου φέρει και άλλο χαρτί και το έβαλα στο στόμα του. Αλλά πάλι δεν ανέπνεε και το άφησα όπως ήταν. Φώναξα στη μάνα μου πως το παιδί δεν ανέπνεε, δεν ζούσε και εκείνη έβαλε τα κλάματα και είπε «τι θα κάνουμε τώρα;». Εγώ της είπα να φέρει μια σακούλα για να βάλω μέσα το μωρό, μαζί με άλλα σκουπίδια και να το αφήσουμε κάπου έξω. Εγω έμεινα στο δωμάτιο μου και ζήτησα από τη μαμά μου να πάει να αφήσει κάπου  έξω τη σακούλα με το μωρό". Την ρώτησε τότε η μάνα της: «Γιατί έκανες αυτό το κακό;»

Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενη και η μητέρα της 19χρονης, η οποία φέρεται να είναι συναυτουργός στην ανθρωποκτονία.

Ρεπορτάζ: Τασούλα Παπανικολάου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top