«Πήγα να πεθάνω από μια σαλάτα - Μου άνοιξαν τον πνεύμονα και το συκώτι»

Η περιπέτεια της Κατερίνας Πλουμιδάκη με τον εχινόκοκκο

Πρώτη δημοσίευση 25/10/18 10:57

Για την περιπέτειά της με τον εχινόκοκκο μίλησε στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα» η συγγραφέας Κατερίνα Πλουμιδάκη, η οποία κόντεψε να πεθάνει εξαιτίας μιας… σαλάτας!

Όλα ξεκίνησαν το 2015. Την ώρα που ανέβαινε την σκάλα του σπιτιού της, αισθάνθηκε δύσπνοια και λαχάνιασε, πράγμα περίεργο, καθώς ήταν ένας ιδιαίτερα αθλητικός τύπος.

Πήγε, έκανε εξετάσεις και αυτές «αποκάλυψαν» ότι είχε μια κύστη 0,8 εκατοστών στο ήπαρ που δεν ενέπνεε καμία ανησυχία και θα απορροφούταν σε βάθος χρόνου. Συνέχισε τη ζωή της χωρίς να παρουσιάζει συμπτώματα.

Μάλιστα της πρότειναν να κάνει και περισσότερη γυμναστική, κάτι που η ίδια έπραξε. Ωστόσο, η έντονη άσκηση και η αιμάτωση που προκαλούσε, συνέβαλε ραγδαία στην ραγδαία αύξηση των κύστεων.

«Κατάφερα οι κύστες να μεγαλώσουν σε 4 χρόνια όσο μεγαλώνουν κανονικά σε 20 χρόνια» εξήγησε η Κατερίνα Πλουμιδάκη, λέγοντας ότι «ο εχινόκοκκος δεν έχει συμπτώματα».

Το 2009, τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση, πήρε μια δεύτερη γνώμη.

«Οι γιατροί κατάλαβαν αμέσως τι έχω και μου είπαν να κάνω δύο χειρουργεία με διαφορά 17 ημερών το ένα από το άλλο. Μου άνοιξαν τον πνεύμονα και το συκώτι».

Οι γιατροί μάλιστα προειδοποίησαν εκείνη και την οικογένειά της, πως «το κομμάτι του συκωτιού που θα κόψουμε δεν ξέρουμε αν είναι αρκετό για να αναπλαστεί».

Ωστόσο η Κατερίνα Πλουμιδάκη, δεν έκρυψε ότι ήταν τυχερή μέσα στην ατυχία της, καθώς «ο εχινόκοκκος θα μπορούσε να είχε πάει και στον εγκέφαλο. Αν πάει δεν εγχειρίζεται οπότε ζεις ώσπου να σκάσει».

«Όταν ξύπνησα από το 5ωρο χειρουργείο έκλαιγα με λυγμούς. Δεν ήξερα από ποια μεριά θα βρεθώ» δήλωσε η συγγραφέας, η οποία τόνισε πως «δε φοβόμουν τον θάνατο, μέσα μου είχα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι μπορεί να φύγω. Απλά έκλαιγα για τη ζωή που δεν θα ζήσω. Έλεγα ότι είναι τόσα πολλά ακόμα αυτά που θέλω να κάνω».

Παρά την περιπέτειά της, δεν σταμάτησε να τρώει σαλάτες:

«Τρώω σαλάτα, αλλά την βλέπω σαν τον Χάρο», δήλωσε αστειευόμενη.

Η ίδια, έγραψε και ένα βιβλίο για την περιπέτειά της, το οποίο ονόμασε «Δανεικός Χρόνος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top