«Θα σε διαλύσω» είπε η μάνα της 18χρονης στον παιδοκτόνο της Πετρούπολης

Τη γρονθοκόπησε, τη μαχαίρωσε και μετά έβαλε φωτιά στο σπίτι

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αναβίωσε σήμερα η υπόθεση του 56χρονου παιδοκτόνου της Πετρούπολης, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε και στη συνέχεια έκαψε την 18χρονη κόρη του, Ειρήνη.

Το έγκλημα συνέβη στις 30 Αυγούστου του 2017 και είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, καθώς το 18χρονο κορίτσι φέρεται να είχε μαρτυρήσει στα χέρια του πατέρα του.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής δίκης, ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται την κατηγορία, δε μίλησε. 

Αναβιώνει η τραγωδία στην Πετρούπολη: Πατέρας έκαψε την κόρη του

Κέρκυρα: Οδύνη στην κηδεία της 18χρονης από την Πετρούπολη-Κατέρρευσε η μητέρα της

Παιδοκτόνος Πετρούπολης

Ο συνήγορός του, υποστήριξε πως ο 56χρονος έχει αδυναμία να ανακαλέσει στη μνήμη του τα γεγονότα, και ζήτησε να αναγνωριστεί ότι βρισκόταν σε διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών λόγω κατάθλιψης και δεν ήταν σε θέση να κατανοήσει τις πράξεις του.

Μάλιστα ζητήθηκε και ιατρική πραγματογνωμοσύνη.

ΜΗΤΕΡΑ 18ΧΡΟΝΗΣ: «ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ»

«Θα σε διαλύσω». Αυτά ήταν τα λόγια που ψιθύρισε η μητέρα της 18χρονης όταν ολοκλήρωσε την κατάθεσή της και γύρισε να κοιτάξει τον πρώην σύζυγό της.

Η μητέρα της άτυχης Ειρήνης, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως ο πρώην σύζυγός της «ήξερε ην αγάπη μου για την Ειρήνη. Στερώντας μου το παιδί μου θα έπαιρνε εκδίκηση. Δεν μπορούσε να κάνει κακό σε εμένα. Δεν ξέρω αυτό αν ήταν αγάπη ή μίσος».

Για πρώτη φορά η μητέρα της 18χρονης από την Πετρούπολη μιλά με δάκρυα – «Τον πείραζε που το παιδί μας είχε φίλο Αλβανό»

Παιδοκτόνος Πετρούπολης

Τον χαρακτήρισε «πανούργο» και «πολύ έξυπνο άνθρωπο», αναφέροντας πως «θα έκανε τα πάντα. Στην πονηριά δεν τον έπιανε κανείς. Θεατρίνος. Πολλές φορές είχαμε διαξιφισμούς αλλά είχε τον τρόπο να σε φέρνει πίσω. Έκανε συχνά ότι ήταν άρρωστος».

Μάλιστα υποστήριξε πως τη μέρα που έβαλε φωτιά στο σπίτι, «δεν πιστεύω ότι ήθελε να αυτοκτονήσει. Έσωσε τη ζωή του, σκότωσε το παιδί μου....Ήταν ένα παιδί γεμάτο ζωντάνια. Είχε όνειρα».

Ολοκληρώνοντας την κατάθεση της όταν γύρισε να φυγει από το εδώλιο κοίταξε τον πρώην άνδρα της και ψυθίρισε «θα σε διαλύσω». 

Στη δίκη κατέθεσε και η θεία της Ειρήνης, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, καθώς έμενε στον ακριβώς από πάνω όροφο.

Η θεία της 18χρονης, είπε ότι επί 12-20 λεπτά την άκουγαν να φωνάζει «βοήθεια». Κατέβηκαν κάτω και προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι, αλλά ήταν κλειδωμένο και όλα τα παράθυρα ήταν κλειστά. Μετά από δέκα λεπτά άρχισαν να βγαίνουν καπνοί από την κεντρική είσοδο του σπιτιού. Κάποια στιγμή, η φωνή της Ειρήνης σταμάτησε να ακούγεται.
 

Παιδοκτόνος ΠετρούποληςΠαιδοκτόνος Πετρούπολης

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στα τέλη του Οκτώβρη.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Ήταν 30 Αυγούστου 2017. Η 18χρονη Ειρήνη μεταφέρεται από το σπίτι της στην Πετρούπολη στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση. Οι αρχές ανακαλύπτουν ότι ο πατέρας της 55 ετών τότε, ήταν εκείνος που τη γρονθοκόπησε βάναυσα, τη μαχαίρωσε και επιχείρησε να  τη στραγγαλίσει, προτού βάλει τελικά φωτιά στο εσωτερικό του σπιτιού. Το κορίτσι σβήνει 4 ημέρες αργότερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριάσιου Νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν. 

Παιδοκτόνος Πετρούπολης

Ο 55χρονος πατέρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εμπρησμό. 

Σημειώνεται ότι ο βίαιος χαρακτήρας του 55χρονου είχε αναγκάσει τη μητέρα της Ειρήνης να φύγει από το σπίτι της στην Πετρούπολη και να μετακομίσει στην Κέρκυρα μαζί με τον 10χρονο γιο τους. 

Στην κατάθεσή τους στους αστυνομικούς είχε ισχυριστεί ότι είχε απειλήσει να τους κάψει. Κανείς, όμως, δεν πίστευε ότι οι απειλές θα γίνονταν τελικά πράξη με θύμα τη 18χρονη κόρη του, η οποία ζούσε μαζί του εξαιτίας των σπουδών της. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αρχικά προσδιοριστεί για τον περασμένο Ιούλιο, ωστόσο είχε αναβληθεί για σήμερα. Τότε ο 55χρονος, που είναι προφυλακισμένος, είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με τους συγγενείς της αδικοχαμένης Ειρήνης να του επιτίθενται με κατάρες.

 

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top