"Οι κάτοικοι ακύρωσαν τη συνάντηση", λέει ο Ψινάκης

Η απάντηση του Δημάρχου Μαραθώνα σε όσα ακούστηκαν

Πρώτη δημοσίευση: 07/102018, 16:05

Οι κάτοικοι είναι εκείνοι που ακύρωσαν την προγραμματισμένη συνάντηση της Κυριακής, υποστηρίζει με δελτίο Τύπου που απέστειλε στο star.gr ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης. 

Κάτοικοι κατήγγειλαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι η συνάντηση ακυρώθηκε τελευταία στιγμή από τον δήμαρχο με email, στο οποίο ενημέρωνε ότι δε θα μπορέσει να παρευρεθεί και ότι θα απαντήσει γραπτώς στα ερωτήματά τους. 

Παρ' όλ' αυτά ο κ. Ψινάκης υποστηρίζει ότι η συνάντηση ακυρώθηκε από την Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ) με απόφαση της ολομέλειας, όπως αναρτήθηκε στα αντίστοιχα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την κα Δ. Κανελλοπούλου, μέλος της ΣΕΚΜΑ και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαραθώνα.

Όσον αφορά στις καταγγελίες ότι οι προσφορές προς τους πυρόπληκτους κατέληξαν στα σκουπίδια, ο δήμος Μαραθώνα έκανε λόγο για αποσπασματικές εικόνες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του δήμου, στο πλαίσιο των αναγκαίων ενεργειών για την επαναλειτουργία του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Μάκρης έπρεπε να μεταφερθούν οι μεγάλες ποσότητες τροφίμων, φαρμάκων, εργαλείων, συσκευών και άλλων ειδών που είχαν προσφέρει από την πρώτη στιγμή πολίτες για τη στήριξη των πυρόπληκτων.

Σύμφωνα με τον δήμο Μαραθώνα για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πιο αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών των πυρόπληκτων αποφασίστηκε η μεταφορά αυτών των υλικών σε ειδικούς φυλασσόμενους και κλιματιζόμενους χώρους στην Ε΄ Κατασκήνωση όπου φιλοξενούνται οι οικογένειες των πυρόπληκτων . Η επιχείρηση αυτή ολοκληρώθηκε σε δύο εβδομάδες και έγινε με τη καθοριστική συμβολή - για ακόμη μία φορά - του Γενικού Επιτελείου Στρατού .
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top