Αποκάλυψη Star: Έρχονται αγωγές για τη δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη

Θέμα χρόνου να γίνει γνωστή η ταυτότητα των υπόπτων

Δείτε εδώ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Νομικά θα κυνηγήσει η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη όχι μόνο εκείνους που ευθύνονται για τον θάνατό της, αλλά και όσους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά και να εμφανίσουν τον θάνατό της ως αυτοκτονία. 

Αποκάλυψη Star: «Ξέρουμε ποιοι είναι οι ύποπτοι της δολοφονίας Λαγούδη»

Θάνατος Λαγούδη: Τα στοιχεία που δείχνουν ότι δεν ήταν ποτέ αυτοκτονία

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο του Star και η Τασούλα Παπανικολάου, η οικογένεια της Ειρήνης σκέφτεται να καταθέσει όχι μόνο μηνύσεις, αλλά και αγωγές, ζητώντας αποζημιώσεις. 

Οι δικηγόροι της οικογένειας τόνισαν ότι αρκετοί είναι εκείνοι που είχαν λόγο να μην πουν την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στη λίμνη Τριχωνίδα στις 6 Ιανουαρίου.

Αποκλειστικό STAR: Επίσημα δολοφονία ο θάνατος της Λαγούδη

Η ανακρίτρια θα μελετήσει όλη τη δικογραφία, θα αξιολογήσει τα στοιχεία και θα καλέσει εκ νέου σε καταθέσεις τα άτομα που εκείνη κρίνει.

Μάλιστα συγγενικά πρόσωπα της Ειρήνης Λαγούδη αποκάλυψαν στο Star ότι περιμένουν να προσωποποιηθούν οι ποινικές διώξεις για επιβεβαιωθούν οι υποψίες του για το ποιοι σκότωσαν τον άνθρωπό τους. 

«Κάποιοι σκηνοθέτησαν τη δολοφονία για να φανεί ως αυτοκτονία»

Στον εισαγγελέα Αγρινίου έχουν καταθέσει πάνω από 20 άτομα, ενώ αυτό που έκανε εξ αρχής εντύπωση, κυρίως στους ερευνητές της οικογένειάς της, ήταν η προχειρότητα, όπως αποκαλύπτουν από τη μεριά των αρχών.

Ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τεχνικός σύμβουλος, Ανδριανός Γκουρμπάτσης, δεν πίστευε στα ματιά του, όταν είδε ότι η έκθεση της αστυνομίας, όπως λέει ήταν μόνο μιάμιση σελίδα. Ο ίδιος μετά από έρευνα παρέδωσε στον εισαγγελέα τη δική του έκθεση, 120 σελίδων και ήταν ο πρώτος που μίλαγε ξεκάθαρα για δολοφονία. 

«Έχασε τις αισθήσεις της αρχικά και στη συνέχεια πέθανε. Αυτό έγινε σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, δε νομίζω να ξεπέρασε το πεντάλεπτο», είπε στο Star ο κ. Γκουρμπάτσης και πρόσθεσε:

«Η Ειρήνη καθόταν στην πόρτα του συνοδηγού και όχι στο πίσω κάθισμα που βρέθηκε κατά την αυτοψία και τη μεταφέρανε στην πορεία». 

Το μισοκαμένο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη υποψίασε από την πρώτη αυτοψία τον Τάσο Δέδε, τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας. 

«Το αυτοκίνητο μου έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι κάτι κρύβει. Και αυτό που κρύβει είναι ότι είδα από την αρχή ότι στην πόρτα του οδηγού υπάρχει αιθάλη περιφερειακά, που σημαίνει ότι η πόρτα άνοιξε όταν ήταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά», είπε. 

Οι  δικηγόροι της οικογένειας της άτυχης μητέρας περιμένουν τώρα να πάρουν στα χέρια τους τη δικογραφία. Οι έρευνες δε σταματούν από την πλευρά τους και όπως λένε θα βοηθήσουν την ανακρίτρια, δίνοντας στοιχεία που έχουν συλλέξει τους τελευταίους εννέα μήνες. 

«Οι καταθέσεις δείχνουν συγκεκριμένα πρόσωπα»

«Υπάρχουν δεκάδες καταθέσεις που δείχνουν πού πρέπει να κατευθυνθεί η έρευνα του αρμόδιου ανακριτή και να ασχοληθεί με συγκεκριμένα πρόσωπα», δήλωσε στο Star ο Βασίλης Ταουξής. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top