Γυναίκα ζυγίζει 17 κιλά - Τι συμβαίνει με τις διαταραχές πρόσληψης τροφής

Η πρόεδρος του κέντρου ημέρας «Ανάσα» Ζέτα Δούκα μίλησε στο STAR

Οι διαταραχές πρόσληψης τροφής, όπως η νευρική ανορεξία και η βουλιμία εξακολουθούν να αποτελούν μάστιγα κυρίως για τις γυναίκες. Η πρόεδρος του κέντρου ημέρας «Ανάσα», Ζέτα Δούκα, η οποία ίδρυσε αυτό το κέντρο μετά τη δική της προσωπική περιπέτεια με την ασθένεια μίλησε στην Κατερίνα Παπακωστοπούλου.

Η δημοφιλής ηθοποιός έδωσε μια δεκαετή μάχη με τη νευρική ανορεξία και βγήκε νικήτρια. H ανάγκη της να βοηθήσει και να ενημερώσει νέες γυναίκες για τις διαταραχές πρόσληψης τροφής την οδήγησε να ιδρύσει πριν από 11 χρόνια, το κέντρο ημέρας “Ανάσα” που έχει στηρίξει χιλιάδες γυναίκες!

ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΡΟΦΗΣ

Η διαταραχή πρόσληψης τροφής είναι ένα ψυχογενές πρόβλημα που ταλαιπωρεί κυρίως τα νέα κορίτσια. Συχνά στις πασαρέλες βλέπουμε σκελετωμένα μοντέλα. Ευτυχώς αυτό το πρότυπο σιγά σιγά εκλείπει!

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΣΚΛΕΤΕΩΜΕΝΗΣ ΚΡΙΣΤΙΝΑ-ΖΥΓΙΖΕΙ 17 ΚΙΛΑ

Οι φωτογραφίες της σκελετωμένης Ρωσίδας Κριστίνα Καριάγκινα, η οποία ζυγίζει 17 κιλά, σοκάρουν. Ο γιατρός που δέχθηκε να την κουράρει αφιλοκερδώς, χρησιμοποιεί μια σκληρή μέθοδο αντιμετώπιση, με την οποία την προσβάλλει στην προσπάθεια του να την κάνει να συνέλθει. Της είπε ότι μπορεί να παίξει το ζόμπι σε ταινία τρόμου. Η άποψη αυτή βρίσκει αντίθετους τους Έλληνες ειδικούς.

Η νευρική ανορεξία, η βουλιμία όπως και η επεισοδιακή υπερφαγία χρειάζονται ψυχιατρική υποστήριξη και συνεχή ενημέρωση του οικογενειακού περιβάλλοντος του ασθενή.

Δείτε το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top