Πανεπιστήμια: Μαθήματα για να σταματήσει η χρήση ναρκωτικών - Τέλος τα ΑΤΜ

Οι λύσεις για την εξάλειψη της βίας και της παραβατικότητας

Ο διάλογος με τους ταραξίες μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην εξάλειψη της βίας και της παραβατικότητας στα Πανεπιστήμια  όπως συμπέρανε η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Παιδείας. Το πόρισμά της περιλαμβάνει πολλές καινοτόμες ιδέες. 

Στα πανεπιστήμια γίνεται κατά κόρον χρήση ναρκωτικών. Ποια λύση λέτε πως βρήκε η επιτροπή του Πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, η οποία συνεδρίαζε επί τέσσερις μήνες;

“Οι φοιτητές να κάνουν ειδικά μαθήματα εξάρτησης και μεταπτυχιακά”.

«Για να απαντηθούν τα σχετικά με τα ναρκωτικά πρέπει να συμβάλλουν και κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι και γιατροί» ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Ακαδημαϊκή ειρήνη και Ελευθερία, Νίκος Παρασκευόπουλος. 

ΧΩΡΙΣ ΑΤΜ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 

Στα ιδρύματα γίνονται συχνά κλοπές  στα ΑΤΜ. Η λύση είναι να ξηλωθούν.

ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 

Καταληψίες κάνουν πάρτι στα Πανεπιστήμια  και πολλές φορές προκαλούν καταστροφές.  Η επιτροπή λέει ναι στα  πάρτι μέσα στις σχολές , αλλά σε ειδικούς χώρους αναψυχής, τους οποίους θα εποπτεύουν οι φοιτητές. Επιπλέον θα ελέγχουν  τους διοργανωτές  αν φοροδιαφεύγουν.

Η επιτροπή για τη βία και την παραβατικότητα δίνει μεγάλη σημασία στον ρόλο των φοιτητών. Θα έχουν αυξημένη ευθύνη και λόγο για κάθε πλημμέλημα που θα γίνεται εντός των ιδρυμάτων.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ  

Οι καταλήψεις στις σχολές είναι το πιο σύνηθες φαινόμενο. Οι φοιτητές και οι πρυτανικές αρχές πρέπει να διαπραγματεύονται με τους καταληψίες.

O Νίκος Παρασκευόπουλος απάντησε ότι η κριτική είναι κακόβουλη, στηρίζεται σε ανυπόστατα  επιχειρήματα και φανταστικά σενάρια, τα οποία δεν απασχολούν το έργο της κριτικής επιτροπής.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top