Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού στη Ζάκυνθο

Δικαίωση ζητούν οι γονείς τους

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 23χρονου Αμερικανού

Οι στιγμές της άγριας δολοφονίας του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον κατά τη διάρκεια των διακοπών του στον Λαγανά Ζακύνθου θα αναβιώσουν αύριο, Παρασκευή στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών. 

Όλα συνέβησαν το βράδυ της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο άτυχος φοιτητής από το Τέξας έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου από υπαλλήλους και θαμώνες νυχτερινού κέντρου.

Λυγίζουν συγγενείς και φίλοι του 22χρονου Αμερικανού που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο-Θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ ο θάνατός του

Σοκάρουν οι φωτογραφίες του 22χρονου που χτυπήθηκε μέχρι θανάτου στον Λαγανά-Στον ανακριτή οδηγούνται οι δράστες

Εννέα άτομα θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες που επισύρουν βαριές ποινές. 

Στο Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου περιγράφεται ο θάνατος του 22χρονου και γίνεται αναφορά σε έναν ακόμα δράστη, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «άγνωστος κατά την κύρια ανάκριση».

Νίπτει τας χείρας του ο Σέρβος μπράβος για τη δολοφονία του 22χρονου τουρίστα στο Λαγανά

Βίντεο ντοκουμέντο! Η στιγμή που πέφτει νεκρός ο 22χρονος Αμερικανός στο Λαγανά

Έξι από τους εννέα ζητείται να δικαστούν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία. Ένας ακόμα κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ως άνω πράξη κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και δύο για «απόπειρα ανθρωποκτονίας από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση».

Οι δυο τελευταίοι κατέθεσαν έφεση κατά του βουλεύματος, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κατηγορηθούν μόνο για σωματική βλάβη, ενώ παράλληλα ζήτησαν την ακύρωση του, γιατί δεν είχε μεταφραστεί στα Σερβικά. Τα δύο αιτήματά τους απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Εφετών Πατρών.

Γονείς Αμερικανού: «Ζητούμε δικαίωση για το παιδί μας»

Στη δίκη θα παραστεί και η οικογένεια του 23χρονου φοιτητή που ζητά δικαίωση για τον άδικο χαμό του. 

Ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πώς έχασαν το παιδί τους για μια selfie και μάλιστα με τόσο άγριο τρόπο. 

«Είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, ήταν ένα πολύ έξυπνο παιδί. Αν οι κατηγορούμενοι του έδιναν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν θα γίνονταν φίλοι. Μας λείπει. Λείπει στην κοινότητα, στη γειτονια, σε όλους τους φίλους του. Το ότι μας τον πήραν από κοντά μας, αυτό πραγματικά μας πληγώνει», είπε ο πατέρας του, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

«Επιτέλους έφτασε η ώρα της δίκης, έτσι ώστε να προσπαθήσουμε να επουλώσουμε τις πληγές μας. Αλλά μέχρι τότε, έχουμε βαλτώσει, περιμένοντας για Δικαιοσύνη», συμπλήρωσε η μητέρα του.

Οι σκηνές από το βίντεο που δείχνουν τον άγριο ξυλοδαρμό του παιδιού τους έρχεται συνεχώς στο μυαλό τους.

«Τον έπιασαν και τον χτύπησαν μέχρι θανάτου. Εγώ δε μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό. Να χτυπήσει κάποιον μέχρι θανάτου… Με είχε ξυπνήσει ξημερώματα εκείνη τη μέρα και μου είχε πει: Γεια σου μπαμπά. Ήθελα να σου πω χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου και ότι περνάω καλά. Αισθανόταν ασφαλής, είχε έρθει στην Ελλάδα και πριν από ένα χρόνο… Δεν ανησυχούσαμε για αυτόν», ανέφεραν.

Οι γονείς του νεαρού δήλωσαν πως δεν έχουν κάνει νομική κίνηση για χρηματική αποζημίωση, καθώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μια δίκαιη δίκη και αυστηρές ποινές σε εκείνους που αφαίρεσαν τη ζωή του γιου τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top