Τον Γολγοθά ενός παιδιού που τραυματίστηκε στο κεφάλι και χρειάστηκε να αλλάξει αρκετά νοσοκομεία, μέχρι να διαγνωσθεί, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, θέλοντας να επισημάνει τα προβλήματα στο σύστημα υγείας και την έλλειψη αξονικών τομογράφων.
Όπως αναφέρεται, «την περασμένη εβδομάδα ένα μικρό παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι στην περιοχή της Ακράτας. Διεκομίσθη στο πλησιέστερο νοσοκομείο του Αιγίου, όμως ο αξονικός του νοσοκομείου Αιγίου ήταν χαλασμένος. Από εκεί διεκομίσθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο (Παίδων) της Πάτρας. Κι εκεί ο Αξονικός ήταν χαλασμένος. Στη συνέχεια διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας Πατρών, όπου τελικά έγινε αξονική τομογραφία. Όμως εκεί, δεν υπήρχε νευροχειρουργός γιατρός, κι έτσι το παιδί με νέα διακομιδή βρέθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου και διεγνώσθη η κατάστασή του».
Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «50 νοσοκομεία της χώρας δε διαθέτουν ένα από τα βασικότερα ιατρικά μηχανήματα, τον αξονικό τομογράφο. Στη Δυτική Ελλάδα και στο Νοσοκομείο του Πύργου, ο Αξονικός είναι χαλασμένος».
Καταλήγει ότι «εάν δε γίνει έγκαιρα η διάγνωση των έκτακτων περιστατικών, δυσχεραίνει κατά πολύ η αποκατάσταση της υγείας τους».
Το star.gr επικοινώνησε σχετικά με το θέμα με το υπουργείο Υγείας, χωρίς όμως αυτό να κάνει κάποιο σχόλιο.