Πατέρας επισμηναγού: «Ζούσαμε πάντα με τον φόβο»

Πένθος και θρήνος για τον θάνατο του Νικολάου Βασιλείου

Νέα τραγωδία πλήττει την Πολεμική Αεροπορία. Ο επισμηναγός Νίκος Βασιλείου, πατέρας δύο παιδιών,  βρήκε τραγικό θάνατο στις 9 παρά 10 το πρωί, σε ορεινή περιοχή, βόρεια της Σπάρτης. Πετούσε με εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2, μαζί με έναν ακόμη Επισμηναγό, ο οποίος σώθηκε. Και οι δύο ήταν πολύ έμπειροι πιλότοι. Οι Ζάρακες της Εύβοιας, το χωριό του άτυχου πιλότου  έχει βυθιστεί στο πένθος. 

Οι Ζάρακες ντύθηκαν στα μαύρα. Όλοι θρηνούν για το χαμό του δικού τους ήρωα, του πιλότου Νίκου Βασιλείου. Του 39χρονου επισμηναγού που έπεσε την ώρα του καθήκοντος στις 9 παρά 10 σήμερα το πρωί. Το αεροσκάφος Τ-2 στο οποίο ήταν κυβερνήτης κατέπεσε 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης. Ο συγκυβερνήτης, εκτινάχθηκε με το αλεξίπτωτό του και σώθηκε.

Οι γονείς του ζούσαν πάντα με τον φόβο, όμως για εκείνον η πολεμική αεροπορία ήταν το πάθος του, όπως και για τον δίδυμο αδελφό του.

«Βέβαια ζεις με το φόβο. Ήταν η επιθυμία τους αυτή από μικρά παιδιά, γιατί έχει και άλλο αδελφό δίδυμο ο οποίος είναι και αυτός πιλότος. Δεν θα το ξεπεράσω ποτέ. Το παιδί μου ήταν ένα παιδί εξαιρετικό. Χαμογελαστός, πρόσχαρος. Τι να σας πω, δηλαδή, ήταν σπάνιο παιδί. Σπάνιο», λέει συγκινημένος ο πατέρας του.

Πατέρας δύο ανήλικων παιδιών ο άτυχος επισμηναγός 

Ο επισμηναγός ήταν πατέρας δύο παιδιών οκτώ και δέκα χρόνων. Το περασμένο Σάββατο η οικογένεια είχε βρεθεί όλη μαζί. Ήταν τα γενέθλια της κόρης του.

«Από τους άριστους και σαν χαρακτήρας. Αγαπούσε και την πατρίδα και τη δουλειά που έκανε. Όταν κάνεις αυτή τη δουλειά, την αγαπάς. Ξέρεις και τους κινδύνους. Ξέρεις τα πάντα. Βάζεις την πατρίδα πάνω απ΄ όλα. Δε βάζεις τον εαυτό σου», λέει συγγενής του.

Ο άτυχος επισμηναγός ήταν έμπειρος. Είχε στο ενεργητικό 2.500 ώρες πτήσης. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top