Η νέα ανάρτηση του Δημήτρη που «παγιδεύτηκε» με το αναπηρικό αμαξίδιο

«Εγώ βλέπω έναν νεαρό κουρασμένο και θλιμμένο, δε βλέπω μίσος και θυμό»

Πριν από μερικές ημέρες, το γύρο του διαδικτύου και των ΜΜΕ έκανε η ανάρτηση του 28χρονου που ταξίδεψε με προορισμό τη Θάσο εγκλωβισμένος στο πάρκινγκ ανοιχτού τύπου πλοίου, επειδή δεν υπήρχε τρόπος να ανέβει στο κατάστρωμα.

Με το post του, έφερε ξανά στο προσκήνιο το θέμα της προσβασιμότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δείχνοντας με μια φωτογραφία την αδυναμία και την αδιαφορία των αρμοδίων για τους ανθρώπους που έχουν κινητικά προβλήματα.

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ο ίδιος με νέα του ανάρτηση στο Facebook θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να ξεκαθαρίσει πως δε νιώθει ούτε μίσος, ούτε θυμό, παρά μόνο θλίψη:

«Νιώθω μεγάλη ανάγκη να πω 2-3 λόγια μιας και το θέμα πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις και πολλές σελίδες-μμε χρησιμοποίησαν λέξεις και εκφράσεις που δεν με αντιπροσωπεύουν σε καμια περίπτωση...

Κοιτάξτε την φωτογραφία που ''έπαιξε'' παντού και πείτε μου τι βλέπετε... εγώ βλέπω έναν νεαρό κουρασμένο και θλιμμένο. Δεν βλέπω μίσος και θυμό... όχι αυτά τα δύο δεν με εκφράζουν και δεν τα θέλω στην ζωή μου..

Για εμένα αυτό που ένιωσα μες το πλοίο ήταν το ίδιο με αυτό που νιώθω όταν ψάχνω ώρες πάρκινγκ επειδή κάποιος μάγκας πάρκαρε για ''λιγο'' σε θέση ΑΜΕΑ ή όπως όταν μου κλείνουν την ράμπα και κυκλοφορώ μες τον δρόμο ή όταν πάω σε ιατρείο και δεν έχουν ράμπα στην πολυκατοικία ή όταν ψάχνω μαγαζί να φάω και δεν βρίσκω ούτε ένα με πρόσβαση κτλπ κτλπ...

Αυτό με το πλοίο ήταν ακόμη μία άδικη και άνιση μεταχείριση. Δώδεκα χρόνια τώρα εκεί έξω με το αμαξιδιο μου έχω φάει τέτοια με το κουτάλι. Έχω καταλάβει όμως κάτι, και διορθώστε με αν κάνω λάθος. Όσο φταίμε, άλλο τόσο δε φταίμε. Γι' αυτό πάντα στόχος μου είναι να αναδείξω θέματα με ευαισθησία και αξιοπρέπεια, Όχι κραυγές και κατάρες...

ΥΓ : Το μόνο λοιπόν που θέλω από αυτή την ιστορία είναι να μπορούν άτομα σαν εμένα να μεταφέρονται με πλοίο αξιοπρεπώς αλλά και οι μανούλες με τα καρότσια τους αλλά και ηλικιωμένοι με πονεμένα γόνατα και μέση... τότε θα χαμογελάσουμε όλοι μαζί.. για την ώρα ας κάνουμε λίγη υπομονή γιατί τέτοια θέματα θέλουν τον χρόνο τους..

Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την στήριξη σας. Πιστέψτε με ακουστήκαμε πολυυυ και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Χαμογελάστε μου και λίγο... πολύ στεναχώρια έπεσε με όλα αυτά...»

Οι υπεύθυνοι προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν τον νέο να ανέβει αλλά εκείνος προτίμησε να μην ταλαιπωρηθεί παραπάνω. 

«Από την πλευρά της εταιρίας και του πλοιάρχου, έγιναν όλα όσα προβλέπονται (…) Η υποχρέωση εγκατάστασης ευκολιών ΑμΕΑ να επεκταθεί σε κάθε κατηγορία πλοίων» τονίζει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γιάννης Τσούπρας, διευθυντής Πορθμιακών γραμμών Θάσου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Μια μέρα, σε ηλικία δώδεκα ετών, ο Δημήτρης γύρισε ενθουσιασμένος και είπε στη μητέρα του πως νιώθει ότι είναι το πιο ευτυχισμένο παιδί στο κόσμο, ένα συναίσθημα που κράτησε μέχρι τα δεκαέξι του χρόνια, όταν κάποιο ήσυχο Σαββατόβραδο ένα αμάξι ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και τον τραυμάτισε σοβαρά.

Το βράδυ της 14ης Οκτωβρίου 2006, το σχολείο ήταν υπό κατάληψη από τους μαθητές και έξω στο πεζοδρόμιο βρισκόταν ο Δημήτρης με δυο ακόμα φίλους του. Ένα αμάξι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα επί της οδού Ανδριανουπόλεως, έχασε τον έλεγχο και έπεσε επάνω στους τρεις μαθητές.

Οι δυο τραυματίστηκαν ελαφρώς αλλά ο Δημήτρης υπέστη συντριπτικό κάταγμα στον αυχένα, ολική ρήξη νωτιαίου μυελού και αναγκάστηκε να γίνει ακρωτηριασμός του δεξιού χεριού του.  

Από κει και πέρα η ζωή του άλλαξε ραγδαία, όπως επίσης και τα ενδιαφέροντα του. Τελείωσε το σχολείο, πήρε πτυχίο από το τμήμα φυσικής του Α.Π.Θ και τώρα συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομική επιστήμη (ΠΑΜΑΚ). Δέθηκε με γονείς και φίλους, ερωτεύτηκε τη μουσική και τη λογοτεχνία και γενικά ενδιαφέρεται και ασχολείται με το οτιδήποτε. Όσο κι αν ωρίμασε όμως, απώτερος σκοπός του δεν είναι άλλος παρά να βρει και να νιώσει ξανά όπως το παιδί που κάποτε ήταν.

Αυτά αναφέρει στην ιστοσελίδα του, dimitrisantoniou.gr μέσω της οποία δίνει μαθήματα ζωής, δύναμης και θάρρους αποτελώντας πρότυπο για όλους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top