Ταξιδιωτικοί πράκτορες ενημερώνουν τους ξένους για τις γουρούνες

Αφορμή στάθηκε ο θάνατος ενός νεαρού πριν από λίγες μέρες στην Κρήτη

Μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες ενημερώνουν με οδηγίες που εκδίδουν τους βρετανούς τουρίστες να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τις γνωστές γουρούνες, κυρίως στα Ελληνικά νησιά.

Αφορμή στάθηκε ο θάνατος ενός νεαρού πριν από λίγες μέρες στην Κρήτη.

Το περασμένο καλοκαίρι, αυτές οι εικόνες σε δρόμο της Ελούντας, στην Κρήτη είχαν προκαλέσει σοκ. Δύο 22χρονες τουρίστριες από την Αυστρία που επέβαιναν σε γουρούνα, βγήκαν από το δρόμο και καρφώθηκαν σε μια ξύλινη κολώνα.

Οι κοπέλες πετάχτηκαν από τη μοτοσικλέτα και ο στύλος έπεσε. Ο φίλος τους που τις ακολουθούσε, όταν προσπάθησε να σταματήσει για να τις βοηθήσει έχασε τον έλεγχο του τετράτροχου οχήματος που οδηγούσε και βρέθηκε και αυτός στο έδαφος. Σαν από θαύμα κανείς δεν τραυματίστηκε...

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με έναν 19χρονο Βρετανό πριν από λίγες μέρες στα Μάλια της Κρήτης. Κάτω από άγνωστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο της γουρούνας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Μάλιστα, στην μνήμη του συγκεντρώθηκαν και περίπου 18 χιλιάδες λίρες, μέσω δωρεών.

Ο θάνατος του ήταν η αφορμή για να εκδώσουν οδηγίες μεγάλα τουριστικά πρακτορεία.

Στην Κρήτη αλλά και σε πολλά άλλα νησιά η κατάσταση με τις γουρούνες έχει ξεφύγει τελείως. 

Τι και αν πριν από λίγους μήνες η νομοθεσία άλλαξε και έχει απαγορευθεί η κίνηση τέτοιων μοτοσικλετών εώς 125 κυβικά, να κυκλοφορούν σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. 

Σε έρευνα που έγινε για λογαριασμό ταξιδιωτικών εταιρειών της Μεγάλης Βρετανίας για το 2017 αναφέρθηκαν 36 ατυχήματα με τετρακίνητα οχήματα και 7 ατυχήματα με μοτοποδήλατα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top