Νέες καταγγελίες για μαζική δηλητηρίαση από ποτά «μπόμπες» στη Ζάκυνθο

Ακόμα εννέα Βρετανοί κατέληξαν στο νοσοκομείο

Λαγανάς Ζάκυνθος

Ακόμα εννέα Βρετανοί τουρίστες καταγγέλλουν ομαδική δηλητηρίαση από ποτά «μπόμπες» που κατανάλωσαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στον Λαγανά της Ζακύνθου με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο νοσοκομείο. 

Επτά φοιτητές από το Κάβεντρι και άλλοι δύο Βρετανοί που είχαν επισκεφθεί το νησί βρέθηκαν στο νοσοκομείο με επικίνδυνα συμπτώματα, ενώ ένας από αυτούς ανέφερε ότι τον είχαν προειδοποιήσει για κάποια μπαρ του Λαγανά που σερβίρουν νοθευμένα ποτά. 

«Τα αποφύγαμε, ωστόσο αρρωστήσαμε», δήλωσε στη Sun ένας από τους τουρίστες στο νησί και συνέχισε: «Μας πήγαν στο νοσοκομείο και τελικά καταλήξαμε όλοι μας σε νοσοκομεία της Βρετανίας».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Βρετανίδας, η οποία από την κατανάλωση ποτού «μπόμπα» έπαθε ρήξη οισοφάγου από τους εμετούς, ενώ επηρεάστηκε και η όρασή της. 

Διακομίστηκε σε δύο νοσοκομεία και σε ένα ακόμα στη Βρετανία και δήλωσε ότι φοβήθηκε ότι θα πεθάνει. 

«Ένιωθα λιποθυμία και έτρεμαν τα πόδια μου», δήλωσε ένας ακόμη νεαρός. 

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μαζικής δηλητηρίασης μέσα σε μια εβδομάδα. 

Την περασμένη εβδομάδα μία παρέα Βρετανών την οποία αποτελούσαν 17χρονα και 18χρονα παιδιά, βγήκαν για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους στα μαγαζιά του Λαγανά.

Τα παιδιά κατανάλωσαν ποτά και ύστερα από λίγες ώρες, κατέληξαν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Όπως λένε, είχαν πιει μόλις τρία ποτά ο καθένας όλη τη νύχτα.

Ο Cole Brunton ανέφερε ότι στα δύο πρώτα μαγαζιά που πήγαν όλα ήταν καλά, όταν έφτασαν όμως στο τρίτο μαγαζί, επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους, καθώς δεν ένιωθαν καλά.

Ο 18χρονος ξύπνησε στις 3:00 τα ξημερώματα, λουσμένος στον κρύο ιδρώτα και έχοντας πόνους στο στομάχι, έκανε εμετό, ενώ τα ίδια συμπτώματα είχε αρχίσει να παρουσιάζει και ο άλλος νεαρός που ήταν στο δωμάτιό του.

«Βγήκα στο διάδρομο του ξενοδοχείου και είδα ότι όλοι οι υπόλοιποι είχαν αρρωστήσει. Ο εμετός μας ήταν κόκκινος και μαύρος, ενώ ένας φίλος άρχισε να έχει σπασμούς», δήλωσε στην Sun ο 18χρονος Cole Brunton.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top