Μαστίζουν τα τροχαία με "γουρούνες" στη Μύκονο

Στο κοσμοπολίτικο νησί Μύκονο η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου

Παρά το γεγονός ότι έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία για τις γνωστές γουρούνες σε δρόμους με άσφαλτο, στην κοσμοπολίτικη Μύκονο η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Καθημερινά σημειώνονται τροχαία ατυχήματα ενώ και το οδικό δίκτυο του νησιού είναι σε κακή κατάσταση.

Τι να πει κανείς όμως γι’ αυτούς τους τουρίστες που δε φορούν ούτε μπλούζα, ούτε κράνος και παίζουν τη ζωή τους κορώνα - γράμματα. Πρόκειται για μια εικόνα συνηθισμένη για το νησί των Ανέμων για ένα ακόμα καλοκαίρι.

Βλέποντας αυτή την εικόνα, ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος που ζει και εργάζεται στη Μύκονο, αποφάσισε να πάρει μια πρωτοβουλία και με τη βοήθεια μιας ομάδας ειδικών έφτιαξε ένα σκίτσο που δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στο νησί του.

Ο Χάρος στέκεται δίπλα σε ένα εικονοστάσι και κάνει τον τροχονόμο, ενώ στη γουρούνα επιβαίνουν μεθυσμένοι τουρίστες και κινούνται σε έναν δρόμο με λακκούβες.


 «Λυπάμαι για νέους που κάνουν διακοπές και θα πεθάνουν ή θα μείνουν παράλυτοι», ανέφερε ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος.

Πριν από λίγους μήνες η νομοθεσία άλλαξε και αποφασίστηκε ότι «οι τετράτροχες μοτοσικλέτες με κινητήρες έως 125 κ.εκ. δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε ασφαλτοστρωμένες οδούς».


Στη Μύκονο αλλά και σε πολλά άλλα νησιά, μάλλον δεν το έμαθαν. Ένας μόνο οδηγός γουρούνας έσπευσε να συμμορφωθεί και ανέβασε το όχημά του σε μια μάντρα σπιτιού.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top