Αποκλειστικό STAR: Οργή για το παροπλισμένο Κέντρο Υγείας στα Καμένα Βούρλα

Τελικά είναι ανοιχτό ή κλειστό; Η απάντηση βρίσκεται στην αυτοψία του STAR

To απόλυτο μπάχαλο επικρατεί με το Κέντρο Υγείας στα Καμένα Βούρλα. Τελικά είναι ανοιχτό ή κλειστό; Η απάντηση βρίσκεται στην αυτοψία της Κατερίνας Ρίστα για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Χτυπούν την πόρτα για να μπουν στο Κέντρο Υγείας Καμμένων Βούρλων. Ζητούν το αυτονόητο, κάποιον γιατρό, κάποιον να ενδιαφερθεί γι’ αυτούς και τις ζωές τους που τίθενται σε κίνδυνο κάθε φορά που χρειάζονται τις πρώτες βοήθειες.

«Είναι ανοιχτά μέχρι το μεσημέρι είπαν! Μπείτε μέσα , μπείτε!» λέει ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Γεωργίου Δημήτρης.

«Είναι ανοιχτό τα μεσημέρια, αν το βρει κάποιος κλειστό, να κάνει αναφορά στο Κ.Υ Αταλάντης να το διερευνήσουμε» δηλώνει ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρης Δημητριάδης.

Υποτίθεται λοιπόν ότι λειτουργεί πάμε να δούμε. Χτυπάμε. Τίποτα…

Το κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων  από την ημέρα που εγκαινιάστηκε το 2009  μέχρι σήμερα είναι ένα κτίριο φάντασμα. Ανύπαρκτο. Δεν έχει λειτουργήσει όπως θα έπρεπε ούτε μια μέρα.

Βλέποντας τον εσωτερικό του χώρο, δείχνει ένα πραγματικό στολίδι. «Ντρέπεσαι να πατήσεις» μας λένε οι κάτοικοι. Όλα αυτά που βλέπετε δεν τα έχουν εκμεταλλευτεί ποτέ. Η εξωτερική του εικόνα βέβαια προδίδει την απόλυτη εγκατάλειψη. Αράχνες, σκουπίδια , βρωμιά , φωλιές χελιδονιών και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή το θάνατο ενός οδηγού, ο οποίος έσβησε έξω από την κλειδαμπαρωμένη πόρτα του Κέντρου Υγείας. Μετά λύπης μας ενημερωθήκαμε ότι δεν ήταν το μόνο περιστατικό.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι κανείς δεν σκέφτηκε έστω να ξηλώσει τις πινακίδες που οδηγούν στο λουκέτο που δεσπόζει στο Κέντρο Υγείας.

Και τελικά τι είναι ανοιχτό ή κλειστό ;

Το απόλυτο μπάχαλο. Τα Καμένα Βούρλα τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν τουλάχιστον 60.000 κόσμο. Θα μπορούσε έστω το κέντρο υγείας να εφημερεύει τους καλοκαιρινούς μήνες και τα Σαββατοκύριακα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top