Ριζικές αλλαγές στην παιδεία: Σκέψεις για έναρξη των μαθημάτων στις 09:00

Όσα είπε ο υπουργός Παιδείας

Σκέψεις το κουδούνι στα σχολεία να χτυπά στις 09:00 αντί για τις 08:15 κάνουν τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας, όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο στο υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα και αποκάλυψε ότι στις σκέψεις των αρμοδίων είναι και να ξεκινούν τα μαθήματα 45 λεπτά αργότερα από ότι γίνεται μέχρι τώρα. 

«Να ξεκαθαρίσω ότι αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί από φέτος, αλλά είναι εφικτό από την επόμενη σχολική χρονιά. Η σκέψη αυτή έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και πρακτικό, καθώς πολλά η μόνιμη απαίτηση των παιδιών, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες είναι περισσότερα διαλείμματα και να αρχίζει πιο αργά το σχολείο», είπε αστειευόμενος ο υπουργός. 

Έσπευσε επίσης να διευκρινίσει ότι αυτό δε θα έχει καμία συνέπεια για τον οικογενειακό προγραμματισμό των γονιών που εργάζονται, καθώς η πρόωρη προσέλευση που γίνεται στις 07:00 θα συνεχίσει και θα επεκταθεί έως τις 09:00, όπως αντίστοιχα και η λειτουργία του ολοημέρου. 

Τέλος όσον αφορά στις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,  αυτές θα ανακοινωθούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο και κύριο μέλημα είναι να υπάρξει ξανά Γ΄ Λυκείου με τον βαθμό του απολυτηρίου να παίζει ρόλο στην εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top