«Έσβησε» αβοήθητος γιατί δεν υπήρχε γιατρός στους Οθωνούς

«Ο μοναχογιός του φώναζε ο πατέρας μου πεθαίνει»

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι των Οθωνών, καθώς ένας συμπολίτης τους ξεψύχησε, μετά από καρδιακό επεισόδιο, αβοήθητος, χωρίς καμία ιατρική φροντίδα.

«Ζήσαμε τραγικές καταστάσεις, στο νησί μεσάνυχτα και κάτι. Ένας μοναχογιός να βγαίνει έξω στα καταστήματα και να φωνάζει ο πατέρας μου πεθαίνει. Θέλουμε οξυγόνο. Ήξερε ότι γιατρός δεν υπάρχει», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Αλέξανδρος Κασίμης, κάτοικος Οθωνών.

Ο 67χρονος άνδρας του ακριτικού διαπόντιου νησιού έτυχε, δυστυχώς, να υποστεί καρδιακό επεισόδιο το εικοσαήμερο της.... γραφειοκρατίας, κατά το οποίο δεν υπάρχει γιατρός.

Είναι το διάστημα από τη στιγμή που απολύεται ο προηγούμενος, μέχρι να αντικατασταθεί από τον επόμενο. Γιατί; Γιατί αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας από αγροτικό γιατρό, τότε η αρμοδιότητα πάει στο Υπουργείο Άμυνας, το οποίο στέλνει οπλίτη.

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕ

Την κωμικοτραγική συνέχεια της ιστορίας διαβάστε τη από τον ίδιο τον άνθρωπο, που έτρεξε με αγωνία, να βοηθήσει, αλλά, όπως φαίνεται έπεσε  πάνω σε...τοίχο!

«Τους λέω "πεθαίνει άνθρωπος" σας παρακαλώ πάμε με το σκάφος του λιμενικού να φέρουμε τους γιατρούς να σωθεί ο άνθρωπος. Μου απαντάνε με ένα κυνικό ύφος, "για να φύγει το σκάφος και να κινηθεί θέλω έγκριση". Και πέφτω στη θάλασσα, περισσότερο από το σοκ που έπαθα να φύγω να προλάβω να πάω σ’ ένα σκάφος που δεν το θυμόμουνα απ΄έξω, να είναι 30-40 σκάφη, να φωνάζω, να με σημαδεύουνε με φακούς. Κάποια στιγμή βγήκανε έξω οι άνθρωποι, μπήκαμε στη βάρκα. Βγήκαμε έξω, πάμε στο σπίτι τους γιατρούς και μετά από 10 λεπτά, βγαίνουνε και μου λέει, "δεν τον προλάβαμε, μόλις πέθανε"», περιγράφει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Αλέξανδρος Κασίμης, κάτοικος Οθωνών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του νησιού, οι λιμενικοί που αρνήθηκαν να επιτρέψουν τον απόπλου του σκάφους, στη συνέχεια το μετάνιωσαν κι έτρεξαν να το φέρουν, καθώς βρισκόταν δεμένο σε άλλο... λιμάνι! Όμως ήταν ήδη αργά.

Όσο για τον νέο  γιατρό... αύριο ήταν η μέρα που θα έφτανε στο νησί.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top