Μάχη με τις στάχτες δίνουν οι κάτοικοι στο Μάτι

Συνεχίζονται οι έρευνες στη θάλασσα

Μάχη με τις στάχτες και τα αποκαΐδια δίνουν οι κάτοικοι στο Μάτι 9 ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά που σάρωσε την περιοχή και βύθισε ολόκληρη την Ελλάδα στο Πένθος. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες στη θάλασσα για την ανεύρεση αγνοουμένων.

«Οι περισσότεροι από τους κατοίκους έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, καθώς δεν ξέρουν τι να πάρουν και τι να πρωτομαζέψουν. Βρισκόμαστε σε ένα σπίτι που έχει καεί και εκτός από τα σπίτια έχουν καεί και αυτοκίνητα. Λίγο πιο δίπλα υπάρχουν μπουλντόζες που βγάζουν τα καμένα. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να καθαρίσουν οι δρόμοι και να γίνει αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος και της ηλεκτροδότησης. Από το πρωί σκάφη του λιμενικού έψαξαν στη θαλάσσια περιοχή. Μιλάμε για 8 άτομα, αριθμό βέβαια που θα δώσουμε με επιφύλαξη» είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του Star Βαγγέλης Γκούμας και πρόσθεσε:

«Κάτι που μας είπαν να μεταφέρουμε οι αστυνομικοί είναι πως οι πλιατσικολόγοι αν και γνωρίζουν πως υπάρχει αστυνομική δύναμη έρχονται με φορτηγάκια υποκρίνονται πως γνωρίζουν τους συγγενείς των νεκρών για να μπουν στα σπίτια και να κλέψουν πράγματα.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top