Γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι από τις 19:08 το απόγευμα της Δευτέρας

Έγγραφο – φωτιά του Λιμενικού

Καμένα

Από τις 19:08 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας γνώριζαν οι υπεύθυνοι για την ύπαρξη νεκρών στο λιμάνι της Ραφήνας και στον Ναυτικό Όμιλο στο Μάτι από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε εκεί. 

Αυτό προκύπτει από το σήμα που έχει καταγραφεί στο ημερολόγιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας και εστάλη  στον Θάλαμο Επιχειρήσεων και το οποίο αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Στο σήμα αναφέρεται ότι την ώρα εκείνη "πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στον λιμένα Ραφήνας, καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων από την περιοχή έξωθεν λιμένα Ραφήνας και Ν.Ο Μάτι Αττικής, καθώς και της ευρύτερης περιοχής". 

Από άλλο σήμα του Λιμενικού, προκύπτει επίσης ότι στις 22:30, ενημερώθηκαν τόσο ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, όσο και ο ΓΓ Λιμενικής Πολιτικής, Χ. Λαμπιρίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού, Σ. Ράπτης και ο β΄ υπαρχηγός Α. Ντούνης, καθώς εκείνη την ώρα έφτασαν στο λιμεναρχείο Ραφήνας. 

Τέλος στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι στις 05:25 τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Ιουλίου, είχαν διασωθεί περισσότεροι από 700 πολίτες και είχαν περισυλλεγεί 11 σοροί ανθρώπων. 

Το έγγραφο λοιπόν αυτό αποκαλύπτει ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία, γνώριζαν 4,5 ώρες πριν από την έναρξη της σύσκεψης στο συντονιστικό της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, παρουσία του πρωθυπουργού  ότι υπάρχουν νεκροί στο Μάτι.

Ωστόσο, την ώρα της ενημέρωσης του πρωθυπουργού, παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων, κανείς δεν ακούγεται να κάνει λόγο για νεκρούς. Η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και όλα πλέον είναι υπό διερεύνηση. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top