Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «άδειασε» τον Αμβρόσιο

Επέκρινε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων

Τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου καταδίκασε την Τετάρτη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. 

"Ο Θεός είναι αγάπη, ο Θεός δεν εκδικείται. Και προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλον. Βέβαια συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι προσωπικές οι απόψεις αυτές. Αλλά και οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο", είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αμβρόσιου και πρόσθεσε:

«Γιατί το γενικότερο διάγραμμα, η εικόνα του Θεού μας, είναι ότι ο Θεός είναι αγάπης, δεν είναι τιμωρός, δεν είναι εκδικητής αλλά αγαπάει όλους μας. Και συνιστά και σε εμάς και στον καθένα μας, αυτή την αγάπη να έχουμε».

Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, την Τρίτη κι ενώ η χώρα πενθούσε τους νεκρούς της από τις καταστροφικές φωτιές στο Μάτι, κατηγόρησε την κυβέρνηση με κείμενο στο blog του, όχι για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά για την αθαΐα του Αλέξη Τσίπρα, η οποία όπως υποστήριξε στο κείμενό του ξεσήκωσε τις αντιδράσεις του Θεού. 

"Η θεϊκή κατάρα ήρθε με τη μορφή πυρκαγιάς", ισχυρίστηκε ο Αμβρόσιος.

 Ανέφερε μάλιστα ότι πολλά μη κανονικά σημάδια φανερώνουν τη θεϊκή οργή:

«Ας μη ξεχνάμε, ότι πέρα απο τις καταστρεπτικές αυτές φωτιές, στη Χώρα μας συμβαίνουν ακόμη πολλά άλλα περίεργα φαινόμενα! Κεραυνοί π.χ. δολοφονούν αθώους διαβάτες στη μέση του δρόμου! Κεραυνοί επίσης καταστρέφουν ένα Πούλμαν, το οποίον γεμάτο με επιβάτες κινείται στο δημόσιο δρόμο! Επιβάτης πάλιν από κεραυνό δολοφονείται πάνω στο μηχανάκι του, καθώς κινείται επίσης σε δημόσιο δρόμο!», έγραψε μεταξύ άλλων. 

 



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top