Συγκλονίζει ο πατέρας που έχασε τρία παιδιά και τη γυναίκα του στον Έβρο

«Φώναζα στη γυναίκα μου ότι δε θα την εγκαταλείψω»

Συνεχίζεται το θρίλερ στον Έβρο για τον εντοπισμό της μητέρας από την Τουρκία και των τριών παιδιών της, ηλικίας 7, 5 και ενός έτους που αναζητούνται μετά την ανατροπή της βάρκας στην οποία επέβαιναν. 

Τα αγοράκια που αγνοούνται

Ο 36χρονος πατέρας και δάσκαλος, Μουράτ Ακτζαμπάι σώθηκε την τελευταία στιγμή και περιέγραψε στα τουρκικά ΜΜΕ τις τραγικές στιγμές που έζησε. 

«Ήμασταν συνολικά 11 άνθρωποι. Νομίζω ότι χτυπήσαμε σε βράχο, στη μέση του ποταμού. Το μωρό μας το κρατούσε η γυναίκα μου κι εγώ προσπαθούσα να κρατήσω τα άλλα δύο παιδιά μας. Ο Αχμέτ Εσάτ που είναι 7 ετών φορούσε σωσίβιο. Την γυναίκα μου την παρέσυρε το ρεύμα. Την είδα από μακριά που κρατήθηκε από ένα κλαδί. Της φώναξα: Χατιτζέ δεν σε εγκαταλείπω, θα σε σώσω», είπε συντετριμμένος. 

Μάλιστα μέσω βίντεο που έφτιαξε ο ίδιος και ανέβασε στο Twitter ζητά βοήθεια από όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε για την τύχη της οικογένειάς του. 

Τα παιδιά επέβαιναν με τους γονείς τους στη βάρκα

«Το όνομά μου είναι Μουράτ Ακτζαμπάι. Τη νύχτα της 18ης Ιουλίου, στη 1:00 το πρωί, η βάρκα μας ανετράπη στον ποταμό Έβρο. Δεν έχω νέα από τη γυναίκα μου Χατιτζέ και των τριών γιων μας τις τελευταίες 17 ώρες. Ωστόσο, οι αρχές φαίνεται πως δεν έχουν ευαισθητοποιηθεί αρκετά. Κάνω έκκληση σε όλους να με ακούσετε και να βοηθήσετε την οικογένειά μου», λέει στο βίντεο ο τραγικός πατέρας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Θουρίου τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Η βάρκα στην οποία επέβαιναν Τούρκοι υπήκοοι τούμπαρε και οι άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα. Όσοι εντοπίστηκαν διασώθηκαν, ανάμεσά τους και ο πατέρας. 

Ερχόντουσαν από την Τουρκία στην Ελλάδα

Οι διασωθέντες ενημέρωσαν τις αρχές ότι στη βάρκα επέβαιναν επίσης μια γυναίκα και τρία ανήλικα παιδιά και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. 

Πρόκειται για την 36χρονη Hatice Akçabay και τους τρεις γιους της, τον 7χρονο Ahmet Esat, τον 5χρονο Mesut και τον μόλις ενός έτους Bekir Aras.

Σήμα για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει στείλει και η Interpol, καθώς κάποιος εκ των επιβαινόντων στη βάρκα φέρεται να έχει επικοινωνήσει με συγγενικό πρόσωπό του στην Αυστρία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top