Ετοιμαστείτε… Έρχεται το πρώτο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού

Θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Μπορεί ο Ιούνιος να ήταν… δροσερός, με τις μπόρες του και τις χαμηλές θερμοκρασίες, όμως από το Σάββατο ετοιμαστείτε για το πρώτο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού, που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι μέτριας έντασης.

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μέχρι την Παρασκευή θα σημειώνονται ήπιες θερμοκρασίες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 36 βαθμούς Κελσίου. 

Από το Σάββατο όμως θερμές αέριες μάζες θα πλησιάζουν σταδιακά από τις βόρειες περιοχές της Αφρικής, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώσει άνοδο. 

Έτσι, σε τμήματα της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου το θερμόμετρο θα δείξει 37 – 38 βαθμούς Κελσίου. 

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο υδράργυρος αρχίζει και παίρνει την ανηφόρα και θα αντιμετωπίσουμε τις πιο δύσκολες μέρες, καθώς θερμές αέριες μάζες θα βρεθούν πάνω από τη χώρα, με τον υδράργυρο σε κάποιες περιοχές να εκτοξεύεται στους 41 βαθμούς Κελσίου. 

Η ζέστη θα είναι πολύ αισθητή κυρίως στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και πιθανότατα και σε περιοχές της ανατολικής, νότιας και δυτικής Πελοποννήσου θα σημειωθούν σε αρκετές περιοχές 39- 40 βαθμούς Κελσίου και τοπικά ακόμη και 41. 

Επίσης, οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.   

Η ζέστη θα αρχίσει να υποχωρεί από τη Δευτέρα από τα δυτικά και βόρεια, ενώ δεν αποκλείεται να αναπτυχθούν κατά τόπους πυκνές νεφώσεις σε αυτές τις περιοχές και ίσως εκδηλωθούν λίγες μπόρες κατά τις μεσημεριανές ώρες. 

Αντίθετα, στα ανατολικά, ηπειρωτικά αλλά και σε όλο το Αιγαίο η ζέστη θα συνεχίσει και τη Δευτέρα με αμείωτη ένταση και περίπου με τις ίδιες μέγιστες θερμοκρασίες

Την Τρίτη οι ισχυροί κατά περιόδους βοριάδες που θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα εκτοπίσουν τη ζέστη νοτιότερα και έτσι θα πάρουμε δροσερές ανάσες, ενώ δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνιση τους και αρκετές βροχοπτώσεις ή και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top