Προφυλακιστέος ο 31χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής τζούντο

Κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα που έκανε κλοπές και διαρρήξεις

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 31χρονος άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής στο τζούντο για τη χώρα μας ο οποίος κατηγορείται ότι μετείχε σε κύκλωμα που έκανε κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια σε Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα και Αχαΐα. Το δρόμο για τη φυλακή πήρε και ένας 27χρονος, ο οποίος φέρεται να μετέχει στο ίδιο κύκλωμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στη δράση του κυκλώματος αποδίδονται 28 κλοπές. Τον πρωταθλητή τζούντο φέρεται να έκαψε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο σύμφωνα με τις αρχές του ανήκει και έχει εντοπιστεί ότι ήταν ενεργοποιημένο σε σημείο που πραγματοποιήθηκε κλοπή. Ο ίδιος ωστόσο αρνείται ότι το επίμαχο κινητό τηλέφωνο είναι δικό του.

Ο κατηγορούμενος στην υπερασπιστική του γραμμή επικαλέστηκε το "ένδοξο" παρελθόν του από το 2003 ως το 2007, διάστημα κατά το οποίο είχε πετύχει πολλές διεθνείς διακρίσεις στο τζούντο εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Μάλιστα η συνήγορος του προσκόμισε στον 30ο ανακριτή και σχετικό έγγραφο από την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο.

ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ:

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι νιώθει Έλληνας και έχει μπει στη διαδικασία, μετά από 10 χρόνια και από τους τραυματισμούς του, να επανέλθει στον πρωταθλητισμό.

Τα χρήματα που κέρδισε στο παρελθόν από τον πρωταθλητισμό, τα έχει επενδύσει στη Γεωργία και δεν έχει ανάγκη να κάνει κλοπές, ενώ αρνείται τις κατηγορίες.

Όπως είπε, δε γνωρίζει καν που είναι η Λαμία, η Λιβαδειά και η Χαλκίδα, περιοχές στις οποίες έχει δράσει το κύκλωμα. Από τα υπόλοιπα φερόμενα μέλη του κυκλώματος γνωρίζει μόνο τον 27χρονο, ο οποίος είναι φίλος και συναθλητής και τον προπονεί. 

 

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top