Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών

Συνελήφθησαν 28 άτομα

Σύλληψη ατόμων που διακινούσαν ναρκωτικά

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αμερικής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 28 άτομα. 

Σύμφωνα με την αστυνομία η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το διήμερο 15 – 16 Ιουλίου και σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για παραβάσεις του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 

Είχε προηγηθεί πολύμηνη αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν όλα τα στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών. 

Η αστυνομία κατάφερε να χαρτογραφήσει τη δράση των μελών του κυκλώματος και να ταυτοποιήσει τα μέλη της. 

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν χωριστεί σε δύο υποομάδες και δρούσαν τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου, προμηθεύοντας συστηματικά με ναρκωτικές ουσίες όλο το 24ωρο περίπου 350 – 450 τοξικομανείς την ημέρα. 

Οι ρόλοι ήταν διακριτοί, με κάποια από τα μέλη να έχουν τον ρόλο του διακινητή, κάποια του τσιλιαδόρου ή του ταμία και κάποια άλλα εκείνων που έκρυβαν τις ναρκωτικές ουσίες. 

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας κατασχέθηκαν 30 αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης, 40 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top