Πόσο πιθανό είναι να κερδίσεις το ΤΖΟΚΕΡ; Υπάρχουν τυχερές πόλεις;

Πώς θα πετύχεις τους "χρυσούς" αριθμούς

Πρακτορείο ΟΠΑΠ

Πόσο πιθανό είναι να κερδίσω το ΤΖΟΚΕΡ; Πόσες φορές έχετε κάνει αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας;

Σκεφτείτε λοιπόν, ότι έχετε πάει για διακοπές στον Καναδά, έχετε βγει για φαγητό και γνωρίζετε έναν ντόπιο. Η ώρα περνά ευχάριστα, μέχρι που ο νέος φίλος σας φεύγει ξεχνώντας το ρολόι του. Εσείς αποφασισμένος να τον βρείτε για να του το επιστρέψετε, κάνετε τα εξής βήματα: υποθέτετε πως κάθε Καναδός έχει κινητό και πως υπάρχει ένας κατάλογος με όλα αυτά τα νούμερα. Θα καλέσετε έναν από τους 36.029.000 αριθμούς στην τύχη, με την ελπίδα πως θα βρείτε τον νέο σας φίλο.

Σας ακούγετε εξωπραγματικό; Κι όμως! Κάθε εβδομάδα χιλιάδες άνθρωποι ελπίζουν πως θα πετύχουν τους έξι τυχερούς αριθμούς του ΤΖΟΚΕΡ και κάποιοι το πετυχαίνουν!

Στο ΤΖΟΚΕΡ η πιθανότητα να κερδίσει κάποιος στην πρώτη κατηγορία είναι 1 στις 24.435.180, αν παίξει μια στήλη με αντίτιμο 0,50 ευρώ.

 Όσο αυξάνονται οι στήλες με τις οποίες συμμετέχει ο παίκτης, τόσο βελτιώνονται και οι πιθανότητές να πετύχει τους "χρυσούς" αριθμούς.  Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει παίξει δύο διαφορετικές στήλες, τότε η πιθανότητα να κερδίσει γίνεται 1 στις 12.217.590. Για κάποιον που έχει παίξει 20 διαφορετικές στήλες, η πιθανότητα να κερδίσει στην πρώτη κατηγορία είναι 1 στις 1.221.759.

Από τις αρχές του 2018 έως σήμερα μερικές από τις «τυχερές» περιοχές, όπου κατατέθηκαν κερδισμένα δελτία είναι οι Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης (κλήρωση 14/01), η Λάρισα (κλήρωση 14/01), ο Πειραιάς (κλήρωση 15/02), το Γαλάτσι Αττικής (κλήρωση 25/02), το Π. Φάληρο Αττικής (κλήρωση 04/03), η Θεσσαλονίκη (κλήρωση 04/03), η Ρόδος (κλήρωση 22/03) και η Ηλεία.

Μέσα από έναν διαδραστικό χάρτη, μπορείς να ανακαλύψετε κι άλλες «τυχερές» πόλεις. Και όχι, δε χρειάζεται να ταξιδέψετε μέχρι εκεί για να έχετε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε. Όσο μεγαλύτερο πληθυσμό έχει μια πόλη, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να βγάλει και νικητή.

Στο εξωτερικό, για παράδειγμα, όπου όλοι "κυνηγούν" τα 190 εκατομμύρια του EuroMillions, η Γαλλία κι η Αγγλία είναι οι χώρες με τους περισσότερους νικητές. Όχι επειδή είναι πιο τυχερές, αλλά επειδή συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, έχουν μεγαλύτερο πληθυσμό. Έτσι αυξάνονται και οι πιθανότητες να αναδείξουν υπερτυχερό. 

Στατιστικά νικητών EuroMillions ανά χώρα

Με τον ίδιο τρόπο και στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν πόλεις λιγότερο και περισσότερο τυχερές. Απλά πόλεις με μεγαλύτερο πληθυσμό έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν, επειδή είναι μεγαλύτερος και ο αριθμός των κατοίκων ή περαστικών που θα δοκιμάσουν την τύχη τους παίζοντας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top