Σοβαρές ελλείψεις από γιατρούς και νοσηλευτές στις μικρές Κυκλάδες

Ανασφάλεια σε ντόπιους και τουρίστες προκαλεί αυτή η κατάσταση

Την ώρα που τα νησιά μας βουλιάζουν από τουρίστες, οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές προκαλούν ανασφάλεια στους ντόπιους αλλα και τους επισκέπτες.

Οι μικρές Κυκλάδες, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηράκλειά, Κουφονήσια, είναι ένα σύμπλεγμα μικρών, πανέμορφων νησιών που κάθε χρόνο προσελκύουν Έλληνες και ξένους τουρίστες. 

Παρόλο όμως που τα νησιά μας κατακλύζονται από επισκεπτες, τα περιφερειακά ιατρεία των μικρών Κυκλάδων δουλεύουν με έναν αγροτικό γιατρό που συχνά δανείζονται από τη Νάξο ή έναν οπλίτη που δεν έχει πάντα την εμπειρία να αντιμετωπίσει δύσκολα περιστατικά.

Νότια της Νάξου συναντάμε τη Σχοινούσα. Έχει την υποδομή να υποδεχθεί 1000 τουρίστες. Κι όμως αν συμβεί κάτι έκτακτο, χρέη γιατρού αναλαμβάνει ένας οπλίτης.

Η Ηρακλειά φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι 15.000 εκδρομεις. Tο πολυδύναμο ιατρείο καλείται να εξυπηρετήσει έναν μεγάλο όγκο επισκεπτών με ένα γιατρό και μια νοσηλεύτρια.

ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αν προκύψει κάτι σοβαρό σε αυτά τα νησιά, τα περιστατικά μεταφέρονται με ταχύπλοο στη Νάξο ή με ελικόπτερο από τη Σύρο στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ:

  • Τα κέντρα υγείας  της Πάρου και της Άνδρου είναι χωρίς καρδιολόγο. 
  • Στα Κέντρα Υγείας της Μήλου. της Αμοργού και της Ίου υπηρετεί μόνος ένας Γενικός Ιατρός.
  • Ενώ στη Νάξο στο νοσοκομείο δεν υπάρχει αξονικός.

Συχνά προκηρύσσονται θέσεις αγροτικών γιατρών για τα μικρά και απομακρυσμένα νησιά, όμως οι νέοι γιατροί παρά τα κίνητρα για στέγη και σίτιση, δεν δηλώνουν ενδιαφέρον για να τις καλύψουν!


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top