Αποκλειστικά στο STAR μέρος της επιχείρησης από τη σύλληψη Σώρρα

Αυτό είναι το κρησφύγετό του στον Άλιμο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, στο σπίτι όπου διέμενε στα νότια προάστια. Βίντεο και μαρτυρίες που μεταδόθηκαν στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR καταγράφουν καρέ- καρέ τη στιγμή της σύλληψης.

Το αυτοκίνητο που μεταφέρει τον Αρτέμη Σώρρα φτάνει το πρωί στην Ευελπίδων. Η υποδοχή που του επιφυλάσσουν οι  οπαδοί του θερμή.

H φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά τη μεταγωγή του δείχνει ότι η εμφάνισή του έχει αλλάξει, προκειμένου να μην τον αναγνωρίζουν. Μέσα από το παράθυρο ακούγεται να... μιλά στο συγκεντρωμένο πλήθος. Στη συνέχεια, η ηχογραφημένη φωνή του... αρχηγού τους, στον όρκο της οργάνωσης" Ελλήνων συνέλευσις",  ακούγεται από ηχεία που κρατούν, να τους... καθοδηγεί.

Καρέ – καρέ η στιγμή της σύλληψης

Ήταν γύρω στις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου όταν δεκάδες άνδρες της ασφάλειας, ντυμένοι με πολιτικά, περικύκλωσαν όλο το οικοδομικό τετράγωνο, γύρω από μια πολυκατοικία της οδού Μενάνδρου στον Άλιμο. Εκεί βρισκόταν ο εδώ και 1,5 χρόνο καταζητούμενος Αρτέμης Σώρρας, μαζί με έναν ακόμη άνδρα, που φέρεται πως τον βοηθούσε όλο αυτό τον καιρό.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ενοίκων, του ζήτησαν να βγει έξω, ο Αρτέμης Σώρρας όμως αρνήθηκε και τότε άρχισαν να χτυπούν την πόρτα για να την παραβιάσουν.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο Βαγγέλης Γκούμας για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR φαίνεται ένα μέρος της επιχείρησης των αστυνομικών οι οποίοι απέκλεισαν την οδό Μενάνδρου από τις δύο πλευρές του δρόμου και την ίδια στιγμή ζήτησαν από τους ενοίκους των πολυκατοικιών να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Με γενειάδα και μακριά μαλλιά σαν ιερωμένος

Ο επί 1.5 χρόνο καταζητούμενος, για να περνά... απαρατήρητος,  είχε αφήσει τα μαλλιά και τα γένια του να μακρύνουν αρκετά, τόσο ώστε να παραπέμπει σε.... ιερέα! 

Το κρησφύγετο του Σώρρα

Σε ένα υπόγειο, δίπλα στο γκαράζ, το οποίο είχε διαμορφωθεί σε δωμάτιο,  μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, ζούσε εδώ και μήνες ο φυγόδικος Αρτέμης Σώρρας.  Ίσως εκεί, αν και κρυμμένος, εξακολουθούσε μέχρι πρόσφατα, να ηχογραφεί τα μηνύματα - διαγγέλματά του

Στα αποκλειστικά πλάνα του Βαγγέλη Γκούμα,  διακρίνεται μια μεταλλική μπάρα , τοποθετημένη πίσω από την πόρτα, την οποία φαίνεται πως ο Αρτέμης Σώρρας χρησιμοποιούσε για να γυμνάζεται.

Κοντά του βρισκόταν και ένας ακόμη άνδρας , ο οποίος , σύμφωνα με πληροφορίες, έβγαινε , από το κρησφύγετο κάθε τρεις ημέρες,  μόνο για προμήθεια φαγητού και ειδών πρώτης ανάγκης.  Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top