Συγκέντρωση για τη Μακεδονία σήμερα στο Σύνταγμα

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

Στο κόκκινο βρίσκεται η ένταση μετά τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για την ονομασία των Σκοπίων σε Βόρεια Μακεδονία.

Εκτός από την άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει στο πολιτικό σκηνικό και την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, τεταμένη είναι η κατάσταση και σε κοινωνικό επίπεδο με πολλούς πολίτες της είναι άκρως αντίθετοι με την ονομασία αυτή.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

Για σήμερα στις 10:00 το πρωί είναι προγραμματισμένη μαραθώνια διαδήλωση στο Σύνταγμα κατά της ονομασίας με τον όρο Μακεδονία.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται από την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και καλεί όλους τους Έλληνες στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων λένε μάλιστα ότι ξεκινούν έναν «μαραθώνιο» με στόχο να παραμείνουν έξω από τη Βουλή ως αύριο το βράδυ ζητώντας να μην περάσει η συμφωνία με τα Σκόπια

Στην ίδια συγκέντρωση διαρκείας αναμένεται το Σάββατο, στις 20:00 το βράδυ, να μιλήσει -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- μια εμβληματική προσωπικότητα.

 ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

Εκτός από τη μαραθώνια συγκέντρωση στο Σύνταγμα, η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας προετοιμάζει τη διαδήλωση στις Πρέσπες ενάντια στην υπογραφή της συμφωνίας για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» από τους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Σκοπίων.

Σε κάλεσμά της μέσω του Facebook με τίτλο «Λεωφορεία για τις Πρέσπες», η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας «καλεί τους Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας να βρεθούν στις Πρέσπες το πρωί της Κυριακής 17 Ιουνίου, στις 11:00, για να διαδηλώσουν κατά της υπογραφής συμφωνίας από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top