Ανώγεια: Ξεσπά η μάνα του 23χρονου εναντίον των δολοφόνων του

Βαριές ποινές επέβαλε το δικαστήριο

Πρώτη δημοσίευση 08:22

Με κατάρες και βρισιές, η μητέρα και ο πατέρας του 23χρονου Μανώλη Στρατάκη βγήκαν από το δικαστικό μέγαρος Χανίων, μετά την απόφαση για τις ποινές στον πατέρα και στον γιο που δολοφόνησαν το παιδί τους. 

Ντυμένη στα μαύρα, κρατώντας τη φωτογραφία του παιδιού της, όπως φαίνεται και στο βίντεο από το eparxies.gr, η μητέρα έριχνε κατάρες στον 21χρονο που πυροβόλησε με καλάσνικοφ τον γιο της στις 9 Απριλίου 2017 στα Ανώγεια, αλλά και σε όλη του την οικογένεια, ενώ πυρά εξαπέλυσαν και εναντίον της έδρας, καθώς όπως είπαν, οι δράστες έπεσαν στα μαλακά. 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων έκρινε τον 21χρονο δράστη ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ένοχο για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των αδελφών του θύματος. Επίσης κρίθηκε ένοχος για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Παρ’ όλ’ αυτά, τα ισόβια «έσπασαν» καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και η ποινή του ορίστηκε σε 37 έτη κάθειρξη με εκτιτέα ποινή τα 25 χρόνια.

Ο πατέρας του κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 23χρονου και για απλή συνέργεια στις απόπειρες σε βάρος των αδελφών του και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 27 ετών.

Ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κρίθηκε και ο αδελφός του θύματος, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της 9ης Απριλίου 2017. Θύτης και θύμα άρχισαν να καυγαδίζουν για κτηματικές διαφορές που είχαν οι δύο οικογένειες.

Υπό την απειλή καλάσνικοφ η πλευρά του θύτη απαίτησε να απομακρύνουν το θύμα και τα αδέλφια του τα ζώα του από το κτήμα που όπως ισχυρίστηκαν ήταν ιδιοκτησίας τους.

Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, με αποτέλεσμα το σημείο να γίνει πεδίο μάχης. Οι δύο οικογένειες άρχισαν να ανταλλάσσουν πυροβολισμούς και τελικά ο 23χρονος Μανόλης έπεσε νεκρός με μια σφαίρα στην καρδιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top