Αναφιώτικα… ένα νησί μέσα στην πόλη

Σε απόλυτο must της τουριστικής Αθήνας έχει αναδειχθεί τα βράδια και το αστεροσκοπείο στο Θησείο

Μόνο στην Αθήνα, οι τουρίστες μπορούν να πάρουν γεύση από νησί χωρίς να μπουν σε πλοίο. Μιλάμε φυσικά για τη συνοικία Αναφιώτικα που αποτελεί καθημερινά πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

Τα Αναφιώτικα είναι η άλλη πλευρά της Αθήνας. Σαν ένα κυκλαδίτικο νησί μέσα στην πόλη. Εδώ που δεν υπάρχουν φωνές και κορναρίσματα αλλά μονάχα ησυχία και βοκαμβίλιες που σκαρφαλώνουν στα παραθυρόφυλλα.

Στην αιγαιοπελαγίτικη γειτονιά της Ακρόπολης μένουν σήμερα 40 μόνιμοι κάτοικοι. Όπως ανέδειξε και η ιστοσελίδα makeleio καθημερινά από το κατώφλι τους περνούν χιλιάδες τουρίστες.

Τα Αναφιώτικα πήραν το όνομα τους από τους τεχνίτες της Ανάφης, οι οποίοι ήρθαν στην Αθήνα για να χτίσουν το παλάτι του Όθωνα. Έπρεπε όμως κάπου να μείνουν, έτσι έφτιαξαν αυτή τη συνοικία στα πρότυπα του νησιού τους.

Η ανάβαση γίνεται μέσα απ' τα στενά της Πλάκας. Το τέλος της διαδρομής αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Κανείς δε φεύγει χωρίς ένα πλήρες φωτογραφικό άλμπουμ.

ΝΥΧΤΕΣ ΜΕ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ... ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΠΝΥΚΑΣ!

Σε απόλυτο must της τουριστικής Αθήνας έχει αναδειχθεί τα βράδια και το αστεροσκοπείο στο Θησείο. Πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και νυχτερινή παρατήρηση στον αττικό ουρανό από το τηλεσκόπιο Δωρίδης.

«Εχει εξαιρετική θέα όλη την Αθήνα και μάλιστα στον βράχο της Ακρόπολης που φαντάζει το βράδυ φωτισμένος σαν στολίδι. Με το τηλεσκόπιο βλέπουμε τη σελήνη, τον κρόνο κτλ» εξηγεί η αστροφυσικός, Αναστασία Μεταλληνού.

Οι ξεναγήσεις γίνονται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο από 8 ως τις 10 το βράδυ.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top