Αλαλούμ στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού με το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Χιλιάδες κάθε μέρα οι τουρίστες

Εντυπωσιακή αύξηση καταγράφει η επισκεψιμότητα στο Ανάκτορο της Κνωσσού. Οι τουρίστες όμως περιμένουν υπομονετικά κάτω από τον καυτό ήλιο καθώς επικρατεί αλαλούμ με το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Με καπελάκια, νερό στα χέρια και αρκετή υπομονή οι τουρίστες περιμένουν να μπουν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού. Μπορεί τα μηχανήματα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο να έχουν στηθεί, προς το παρόν όμως είναι μόνο διακοσμητικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, η λειτουργία τους θα ξεκινούσε 1η Ιουνίου, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος μετέθεσαν την ημερομηνία για δέκα ημέρες μετά, ούτε χθες όμως ξεκίνησε η διαδικασία. Ο αρχιφύλακας της Κνωσσού από την άλλη, έχει άλλη ενημέρωση.

«Το μόνο που έχει γίνει μέχρι στιγμής είναι μια δοκιμή στα μηχανήματα, δεν κοπήκανε εισιτήρια περιμένουμε να ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα ένα πιλοτικό και να μπούμε σταδιακά στο e ticket αργότερα. Δεν ξέρω ακριβώς το χρονοδιάγραμμα. Δεν εκδόθηκαν εισιτήρια για τον κόσμο, εκδόθηκαν για δοκιμή των μηχανημάτων που ανταποκρίνονται πλήρως».

Επικοινωνήσαμε με το υπουργείο πολιτισμού και ρωτήσαμε αν είναι έτοιμοι και πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα, ωστόσο απάντηση δεν πήραμε.

Οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες  θα χρειαστεί να περιμένουν 15 με 20 λεπτά στην ουρά για να περάσουν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Όσο το αλαλούμ καλά κρατεί, η επισκεψιμότητα στο ανάκτορο της Κνωσσού καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση.  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον Μάιο του 2018 εκδόθηκαν 95.200 εισιτήρια, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν εκδοθεί 68.100 εισιτήρια.

«Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη αύξηση περίπου στο 20 με 25%.  Κάθε μέρα περνάμε τις 3 με 3.500 χιλιάδες επισκέπτες» λέει ο αρχιφύλακας της Κνωσσού.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top