Καταγγελίες για τα Ινστιτούτα Αδυνατίσματος - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τι αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ

Προσοχή με τα Ινστιτούτα Αδυνατίσματος

To τελευταίο διάστημα πληθώρα καταγγελιών από καταναλωτές δέχεται η ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών "Η Ποιότητα της Ζωής"), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η Ένωση σημειώνει ότι «παραπλανητικές τακτικές των Κέντρων Αδυνατίσματος και Αισθητικής, τα οποία με αφορμή δελεαστικές “προσφορές” και εντυπωσιακές διαφημίσεις παρασύρουν τους καταναλωτές σε συμβάσεις εκατοντάδων ευρώ».

Όπως λέει «η ΕΚΠΟΙΖΩ παρεμβαίνει με επιτυχία υπέρ των μελών της με αποτέλεσμα τα Ινστιτούτα Αδυνατίσματος να υποχρεώνονται σε επιστροφή χιλιάδων ευρώ που εισέπραξαν για ανεκτέλεστες υπηρεσίες».

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τα Ινστιτούτα Αδυνατίσματος

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τις παράνομες πρακτικές των Ινστιτούτων Αδυνατίσματος, καθώς συχνά παραβιάζουν τη σχετική Υπουργική Απόφαση και καταστρατηγούν τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι τα Κέντρα Αδυνατίσματος οφείλουν :

- Να παραδώσουν αντίγραφα όλων των συμβάσεων υπογεγραμμένα και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, με τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης

- Να παραδώσουν ξεχωριστό έντυπο υπαναχώρησης μαζί με τις συμβάσεις

- Να μην λαμβάνουν προκαταβολή υψηλότερη του 2,5% του συμφωνηθέντος συνολικού τιμήματος, πριν αρχίσει να εκτελείται η σύμβαση

- Να παραδίδουν παραστατικά για κάθε συνεδρία και να αναγράφουν την αξία αυτής

Επίσης, ο καταναλωτής:

- Εάν υπογράψει σύμβαση  μπορεί να υπαναχωρήσει εντός 30 ημερολογιακών ημερών, χωρίς κάποιο λόγο, και να λάβει ακόμα και το σύνολο του ποσού, εάν δεν έχει πραγματοποιήσει συνεδρίες.

- Εάν έχει πραγματοποιήσει συνεδρίες, αλλά δεν επιθυμεί τη συνέχισή τους, δικαιούται να λάβει το ποσό που αντιστοιχεί στις ανεκτέλεστες συνεδρίες με μία επιβάρυνση 2,5% επί αυτού του ποσού.

Σε περίπτωση που καταναλωτές αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα πρέπει να επικοινωνούν με την ΕΚΠΟΙΖΩ,  προκειμένου να ενημερωθούν, να καταγγείλουν αλλά και να ζητήσουν την  παρέμβασή της  προκειμένου να επιλύσουν τα πρόβλημά τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top