Προετοιμασίες σε 24 πόλεις για τα συλλαλητήρια

Φορείς και σύλλογοι καλούν τους κατοίκους να διαδηλώσουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, με επίκεντρο την Πέλλα

Πρώτη δημοσίευση: 08:29

Σε 24 πόλεις της Ελλάδας θα γίνουν σήμερα στις 19.30 συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

«Ξημερώνει μέρα μεγάλη. Οι πλατείες της Μακεδονίας θα πλημμυρίσουν από την ελληνική ψυχή. Οι Έλληνες θα δώσουν ακόμη μία μάχη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας σε ανάρτησή - κάλεσμα στα συλλαλητήρια.

Αρχικά, τα συλλαλητήρια είχαν προγραμματιστεί για 13 πόλεις της βορείου Ελλάδας, ωστόσο ο αριθμός στη συνέχεια αυξήθηκε στις 24 (μεταξύ των οποίων και μεγάλα νησιά).

* Το αρχικό κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για τα συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Ειδικότερα, θα γίνουν σε: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες. Πολύκαστρο, Κιλκίς, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Θήβα, Χαλκίδα, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Κω.

Μέλη της συντονιστικής επιτροπής από την Κρήτη για το σημερινό συλλαλητήριο

"Όλοι οι Έλληνες εκεί. Όλοι οι Έλληνες μαζί. Μακεδονία μία. Ελληνική" έγραψε σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στα συλλαλητήρια. 

Προετοιμασίες για το συλλαλητήριο στη Λάρισα

Ανεπιθύμητα τα κόμματα

«Στις εξέδρες των αυριανών κινητοποιήσεων δεν έχουν θέση τα κόμματα», υπογραμμίζει η Επιτροπή Αγώνα στη χθεσινή της ανακοίνωση για τα συλλαλητήρια.

«Αύριο μιλάει ο λαός», είναι το μήνυμα που στέλνει, ξεκαθαρίζοντας πως «στο βήμα των εκδηλώσεων θα βρεθούν και θα μιλήσουν οι Δήμαρχοι των πόλεων, οι οικείοι Μητροπολίτες και οι ομιλητές που ορίστηκαν από την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», διευκρινίζει

Όπως τονίζεται στη σελίδα της Επιτροπής στο facebook, σε όλα τα συλλαλητήρια θα ακουστεί to ηχητικό απόσπασμα από την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 4 Φεβρουαρίου 2018.

* Η Επιτροπή θα παίξει σε όλες τις συγκεντρώσεις το ηχητικό από την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 4 Φεβρουαρίου

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων με ταξιδιωτική οδηγία καλεί τους πολίτες της που ταξιδεύουν στην χώρα μας να είναι προσεκτικοί και να αποφύγουν τα συλλαλητήρια.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων το STAR εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top